Acerumen

Sfaturile unei mame: cum să liniștești un bebeluș

Sfaturile unei mame: cum să liniștești un bebeluș

Nu există metode de liniștire a bebelușului ca la carte, un ghid al metodelor pe care să le încerci, ci doar încercări pe care le poți face în funcție de cum îți simți copilul.

Ramona Dinescu, mămică și autoare pe portalul specializat totuldespremame.ro, a descris câteva metode de liniștire a bebelușului pe care le-a testat singură. Vedeți-le și încercați-le și voi.

Suflă-i în față. Știu că sună puțin crudă această metodă. Și eu când am auzit de ea mi-am amintit de cum mă jucam cu câinele meu și îi suflam în față, dar, uneori chiar funcționează. Copilul este atât de surprins de acest gest și chiar i se pare plăcut. Dar nu funcționează mereu, uneori poate să-l enerveze și mai tare.

Înfașă-l. Nu îl înfășa cum se făcea pe vremuri, eu sunt foarte împotriva acestor obiceiuri. Poți să-l înfeși într-o păturică, fără să-l strângi și să-l ții puțin în brațe. Căldura și textura moale a păturii ar putea să-l facă să se simtă bine, în siguranță și să-l liniștească. Atenție însă că poate să-i fie prea cald, lucru care îi poate crea un disconfort.

Leagănă-l. Uneori este suficient doar să-l iei în brațe pentru că o altă nevoie primordială a unui nou născut, pe lângă hrană, somn și nevoile fiziologice este cea a iubirii. Copilul poate plânge pentru că are nevoie de atenție, are nevoie să se simtă iubit și alintat. Iar la această vârstă nu va înțelege că-i spui asta, la fel cum nu va observa iubirea din ochii tăi. Ia-l în brațe și leagănă-l. Asta merge mai de fiecare dată.

Așază-l pe burtică. Uneori, faptul că-i schimbi poziția îl poate ajuta. Așezatul pe burtică e ceva nou care îl va incita și ar putea uita puțin de supărarea lui. Această poziție este foarte bună și pentru durerile provocate de colici.

Așază-l fără haine pe pieptul tău gol. Această metodă la mine a funcționat perfect. Când chiar nu mai știam ce să-i fac, îl dezbrăcam, după ce mă asiguram că în casă este suficient de cald, mă dezbrăcam și eu și îl așezam pe pielea mea. Era poziția lui preferată și dacă îi mai și cântam ceva, ar fi stat ore întregi așa. De fiecare dată adormea atât de liniștit și eu eram atât de bine că nu-mi venea să-l mai las din brațe.

 

Foto simbol: brjunetka.ru

Adaugă comentariu