Acerumen

Trucuri ca să deprinzi copilul cu scaunul auto

Trucuri ca să deprinzi copilul cu scaunul auto

Scaunul auto este o necesitate care nu trebuie ignorată. Din păcate, în țara noastră această necesitate nu este înțeleasă de toți părinții și mulți pun în pericol sănătatea sau chiar viața micuților în cazul unui accident de mașină.

Deseori, când distribuiam articole despre necesitatea utilizării scaunului auto, mulți părinți comentau că micuții lor se învinețesc plângând dacă îi pun în acesta. Așa că ne-am gândit să oferim câteva soluții care s-ar putea să vă ajute să-l faceți pe copil să accepte statul în scăunelul auto.

1. Ajută-l să se „împrietenească” cu scaunul auto

Ia scaunul auto în casă și lasă-l pe copil să stea în el, pune-i câteva jucării preferate în scaun, ca să vadă că acestea „se simt bine acolo”. Astfel, copilul va începe să facă asocieri pozitive cu scaunul de mașină.

2. Ia cu voi în mașină și jucăria preferată a copilului

Atenția micuțului poate fi captată, de obicei, cu ajutorul jucăriilor. Ia cu tine câteva jucării care zornăie, care pot fi agățate de scaun, astfel încât cel mic să aibă cu la ce se distrage.

3. Încercați muzica

Uneori muzica poate fi cel mai bun remediu pentru a calma crizele de plâns ale unui copil mic. Dacă bebelușul este obosit, atunci pune o melodie lentă, care să-l ajute să adoarmă. Dacă este energic, atunci caută o piesa veselă.

4. Fă o repetiție

Ca cel mic să se obișnuiască cu scaunul auto puteți face mai multe repetiții, călătorii de probă. Adică mergeți cu mașina pe distanțe scurte atunci când copilul nu este obosit, este sătul și calm. Astfel se va obișnui mai ușor cu statul în scaunul auto.

5. Asigurați-i confortul

Deseori copii plâng fiindcă nu se simt bine acolo unde se află, fie în mașină este prea cald, fie invers – e prea frig. Aveți grijă la aspectele care îl pot deranja pe micuț ca să puteți avea o călătorie normală ambii.

 

Informații: copilul.ro

Foto simbol: mygazeta.com

Adaugă comentariu