6 alimente sănătoase recomandate bebeluşilor până la 1 an
- 2016-11-01
- 21337
Diversificarea alimentaţiei începe la vârsta de 6 luni. Părinţii au grijă să asigure celui mic complexul necesar de vitamine, procurând sau gătind terciuri, supe şi iaurturi pentru un „meniu” sănătos și bogat.
Cu cât mai multe fructe şi legume consumă copilul până la vârsta de 1 an, cu atât mai multe alte categorii de produse acesta o să vrea să probeze până la vârsta de 6 ani. Includerea fructelor şi legumelor în raţia alimentară a bebeluşului vă oferă siguranţa că imunitatea celui mic o să fie una puternică.
Dovleacul este unul dintre alimentele care au cel mai mult grijă de sănătatea ochilor bebeluşului, datorită conţinutului crescut de betacaroten. Acesta are proprietăţi medicinale remarcabile şi asupra sistemului digestiv, creierului sau oaselor. Introdu dovleacul în meniul copilului încă din primele momente ale diversificării. Acesta poate fi consumat de copiii de la vârsta de 4-6 luni.
Lintea face parte din familia boboaselor. Are un gust similar cu mazărea, dar proprietăţile nutritive sunt cu mult mai mari. Conţine proteine şi fier atât de necesare în creşterea copilului. Asiguraţi-vă că aţi preparat bine produsul, în caz contrat riscaţi să creaţi disconfort abdominal bebeluşului. Supa cremă de linte este gustoasă şi uşor de preparat dacă puneţi de cu seară boabele la înmuiat în apă. Vedeți AICI o rețetă gustoasă.
Căpşunile sunt o sursă importantă de antioxidanţi, fibre, vitamina C şi A. Daţi fructele prin blender, astfel veţi obţine o consistenţă omogenă potrivită sistemului digestiv al copilului. Culoarea roşie o să trezească apetitul celui mic, plus că are și antioxidanţi care luptă împotriva cancerului. Aceşti componenţi au calităţi antiinflamatorii şi reglează zahărul în sânge. Părinţi, fiţi precauţi dacă copilul dvs este predispus spre alergii ar fi bine să mai zăboviţi şi să nu îi daţi căpşuni. O consultaţie la medic o să vă prindă bine.
Piersicul este bogat în potasiu. Acesta face parte din primele fructe care poate fi dat copilului, aşa că nu-i exclus să devină unul preferat. Bebeluşului o să-i placă aroma şi textura fină a fructului. Medicii recomandă să introduceţi piersicul în alimentaţie de la 6-8 luni. Este indicat ca fructele să fie date prin blender pentru că piersicii sunt bogaţi în fibre.
Napul este o plantă erbacee din care poate fi preparat un pireu gustos. Planta are un gust mai dulceag decât cartoful dulce şi este perfect pentru alimentaţia celui mic. Puteți adăuga şi câteva bucăţi de banană. Conţine un complex de vitamine A, B6, K, C şi alte componente sănătoase şi benefice sănătăţii. Napul are proprietatea de a ajuta la coagularea sângelui şi întărirea oaselor.
Somonul se numără printre cele mai preferate produse alimentare ale copiilor. Conţinutului bogat de omega 3 necesar dezvoltării creierului o să vă determine să procuraţi mai des acest produs. Datorită faptului că acest peşte nu conţine multe oase vă oferă posibilitatea de a fi preparat în diverse moduri: copt, fiert ori procesat la aburi, inclusiv ca piure. Se recomandă după vârsta de 8-9 luni.
Părinţi, pentru a nu da greş atunci când doriţi să includeţi un nou produs în alimentaţia copilului, folosiţi-vă de un tabel al diversificării alimentaţiei la bebeluşi şi copii. O consultaţie prealabilă la medic o să vă dea o mai mare încredere, dar şi cunoştinţe necesare.
Citiți și:
Diversificarea. 6 rețete pentru bebelușii de 7-8 luni
Diversificarea. 6 rețete pentru bebelușii de 6-7 luni
Foto: prowallpapers.ro; walls.ro; i-medic.ro; satya.ro; strongbodybuilding.ro; sport.ro; organicpowerfoods.co; abingtonhealth.org