Acerumen

Cum faci ca străinii să nu-ți mai atingă bebelușul în stradă

Cum faci ca străinii să nu-ți mai atingă bebelușul în stradă

Deseori, mergând pe stradă cu bebelușii, se întâmplă ca oamenii să se oprească și să vă atingă copiii. Indiferent că doresc să-l mângâie pe creștet sau să-l tragă de obrăjori, copilul nu e un animăluț sau o jucărie pe care toată lumea să o atingă sau să o zmotocească. Iată câteva trucuri care funcționează atunci când vă doriți ca nimeni străin să nu vă atingă copilul.

Fiecare mamă trebuie să protejeaze bebelușul de atingerea unui străin, mai ales că odorașul are un sistem imunitar destul de scăzut la început, iar prea multe mâini străine pe fața înseamnă și mai mulți microbi.

Îmi pare rău, dar medicul pediatru este destul de sever și ne-a spus că la această vârstă doar membrii familiei au voi să atingă bebelușul, are un sistem imunitar nedezvoltat și se poate îmbolnăvi dacă vine în contact cu prea multe persoane”. Este cea mai bună replică atunci când ești mamă de bebeluș, pentru că autoritatea medicală ar trebui să îi oprească pe necunoscuți în a mai pune mâna pe copil.

 „Scuze, dar copilul a fost foarte răcit și nu aș vrea să vă îmbolnăviți dacă îl atingeți. Îl duc la medic în după amiaza aceasta”. Este o replică genială care a îndepărtează rapid toți oamenii care doresc să îmbrățișeze un copil străin.

Sau „nu l-aș atinge dacă aș fi în locul dumneavoastră. Plânge isteric atunci când cineva, în afară de mine, se apropie foarte mult de el”. O astfel de minciună nevinovată nu va face rău nimănui, ci îl va proteja pe cel mic de o atingere nedorită.

Dacă nu vrei să oferi explicații sau nu vrei să-i oferi cuiva șansa de a te contrazice spunând „A, nu-i nimic, sunt sigur că nu mă voi îmbolnăvi de la un bebeluș dacă îl țin în brațe o secundă”, pur și simplu mergi mai departe. O scuză simplă „Îmi pare rău, dar ne grăbim foarte tare căci am întârziat deja” îl va proteja pe cel mic prin simplu fapt că va deveni o țintă în mișcare.

Dacă ai impresia că atingerile străinilor reprezintă o problemă constantă, atunci trebuie să fii proactivă. Unele mame lipesc pe cărucior un semn simpatic cu mențiunea „Nu atingeți bebelușul!” sau „Vă rog, nu! Nu-i place să fie atins de cineva necunoscut!

Sursa: totuldespremame.ro

Adaugă comentariu