Acerumen

Dezvăluiri șocante de la pediatrul Mihai Stratulat despre cum copiilor intenționat li se pun diagnoza de pneumonie

Dezvăluiri șocante de la pediatrul Mihai Stratulat despre cum copiilor intenționat li se pun diagnoza de pneumonie

Cunoscutul și mult apreciatul pediatru moldovean, Mihai Stratulat, a publicat pe pagina sa de Facebook niște dezvăluiri care șochează. Medicul afirmă că cel puțin două spitale din capitală trebuie închise și că acolo li se pun intenționat diagnoze greșite de pneumonie copiilor deoarece instituțiile primesc astfel mai mulți bani de la Compania Națională de asigurări în Medicină (CNAM).

Am observat că medicul a distribuit pe pagina sa articolul apărut acum 2 zile pe Odoraș în care un medic ne-a rugat să-i publicăm anonim dezvăluirile despre sistemul medical îngrozitor din țara noastră. Articolul îl găsiți AICI dacă încă nu l-ați văzut. Mihai Stratulat a scris că ar avea încă multe de adăugat la ceea ce ne-a dezvăluit acel medic. Iar peste câteva ore a scris o postare care șochează. Aceasta a adunat deja câteva mii de reacții, comentarii și distribuiri, iar lumea scrie că are perfectă dreptate și că le-au fost diagnosticați copiii greșit și tratați aiurea cu antibiotice.

Vă oferim posibilitatea să o vedeți integral mai jos:

„Aceasta postare este despre viața mea, cea pe care o trăiesc zi de zi, despre profesia mea de medic, pe care mi-a dăruit-o Tatăl meu și pe care am început să o înțeleg într-un final, imediat după ce a murit Tatăl meu!!!

Eu nu doar lucrez zi de zi ca medic, ci mă lupt zi de zi cu acest sistem medical creat aici, în RM, din indiferența celor care dictează/ar putea dicta cursul medical, dar nu o fac, fie din nedorință, fie că nu li se permite!!!

Astăzi voi vorbi despre ceea ce se face în sistemul pediatric din RM!!! Voi știți cum lucrează el??? Nicicum!!! Avem protocoale bune, dar implementare proastă!!! Am să vă vorbesc astăzi despre 2 spitale, care eu consider că ar trebui închise, unul din ele parțial închis! Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 „S. Lazo" și Spitalul Clinic Municipal Nr.1 (Viaduc)!

De ce? Pentru că acolo nu se face medicină!!! De ce? Pentru că acolo cu ce te-ai adresa, diagnoza finală este pneumonie pe dreapta și imediat AB (antibiotice)!!! Pentru că acolo nu se respectă nici un protocol!!! De ce? Pentru că administrația acestor (directorii și vice-directorii) sunt cointeresați în astfel de diagnoze! De ce? Pentru că finanțarea spitalelor depinde de pacient, câți pacienți internați, ce diagnoză!

Totul se face printr-o programă, care se numește DRG, și în dependență de diagnoza pacienților internați se calculează un coeficient care într-un final dictează suma de bani transferați de la CNAM la Spital! Cum credeți ce coeficient are Pneumonia în sistemul DRG??? Vă spun eu: bun de tot!

La spitalul de pe Viaduc situația e și mai dramatică, au deschis încă o secție de patologie nou-născuți când au văzut că prima secție aduce „ruble” la spital! Și vice-directorul pe pediatrie a spitalului sună zilnic în maternitate și anunță câte paturi sunt libere în ambele secții și câți copii trebuie „dabravolino-prenuditelno” transferați cu icter fiziologic pentru a fi diagnosticați cu așa-zisa „pneumonie”, pentru a aduce bani spitalului.

Am vorbit doar despre aceste 2 spitale, pentru că aici dezmățul este cel mai mare, un pic mai bine stau la acest capitol SCM Nr. 3 „V. Ignatenco” și IMSP CMC (Centrul Mamei și Copilului)!!! Situația e următoare: umplem spitalele pediatrice cu copii pentru că avem paturi libere și le punem diagnostice, pentru că trebuie să suplinim bugetul spitalelor cu bani!!! Si eu mă întreb acum, pentru asta am făcut eu medicina??? Pentru asta Tatăl meu a vrut să fiu eu medic??? Pentru asta cheltui eu bani anual, procurând manuale în Pediatrie și Neonatologie ca să fiu în rând cu Europa și SUA??? Multe mai am de spus!!!”

La postarea medicului mulți părinți au comentat că le-au fost diagnosticați nou-născuții cu pneumonie la aceste spitale și li s-a administrat antibiotic chiar din primele zile de viață.

Adaugă comentariu