Acerumen

Pediatrul Komarovskii îi răspunde unui părinte care vrea să-i ofere bebelușului de 3 luni terci de griș

Pediatrul Komarovskii îi răspunde unui părinte care vrea să-i ofere bebelușului de 3 luni terci de griș

Un tătic i-a scris pediatrului ucrainean Evghenii Komarovskii o scrisoare prin care îl roagă pe medic să aducă claritate într-o situație de conflict cu soția sa. Bărbatul insistă că copilul lor de 3 luni nu s-ar sătura de laptele matern și îi propune soției să-i ofere micuțului terci de griș, iar femeia este categoric împotrivă.

Tatăl a precizat că are această bănuială deoarece copilul cere sânul la fiecare 1,5 ore pe timpul zilei, însă noaptea doarme normal. În context, pediatrul a menționat că pentru a se asigura că copilul lor are destul lapte, părinții trebuie să cumpere un cântar și să urmărească dacă micuțul adaugă în greutate conform normelor. De asemenea, pentru o claritate și mai mare, părinții pot cântări copilul înainte de mâncare, apoi după ce a fost alăptat, să vadă ce cantitate de lapte primește.

Ulterior medicul a subliniat că în secolul 21 nimeni nu mai hrănește copiii cu terci de griș, mai ales copiii atât de mici, deoarece acest terci are mai multe efecte negative asupra organismului neaducând nici un beneficiu. De fapt, dacă laptele matern chiar nu este destul pentru copil și medicul pediatru stabilește că acesta are nevoie de suplinirea alimentației, atunci trebuie să i se ofere lapte-formulă, creat special pentru dezvoltarea corectă a copiilor.

 

Sursa: komarovskyi.net;

Adaugă comentariu