Activități creative pentru părinți și copii la început de toamnă

Activități creative pentru părinți și copii la început de toamnă

 

Frunze de toate culorile curcubeului, conuri și ace de brad și de pin, alune, semințe – sunt doar câteva obiecte pe care orice părinte le poate folosi atunci când vrea să-și petreacă timpul în compania copiilor. Mergeți împreună în parc sau în pădure și, în timp ce vă plimbați, adunați ceea ce vi se pare frumos și util pentru viitoarea „șezătoare” cu cei mici.

 

Iată doar câteva idei pe care le puteți realiza împreună:

1. Vă mai amintiți desenele pe care le făceam în copilărie cu ajutorul monedelor? Le așezam sub o foaie de hârtie și îi coloram suprafața. Imaginea obținută era o copie a monedei, de culoare argintie. La fel, puteți face cu diferite frunze. Puneți o frunză sub o foaie de hârtie și colorați-o cu un creion deasupra. Cele mai potrivite în acest sens sunt creioanele din ceară. Copilul va rămâne surprins de imaginea pe care o va obține!

 

2. Frunzele se pot transforma și în ghirlande care vor înfrumuseța orice geam sau expoziție de toamnă. Pentru aceasta, aveți nevoie de frunze, câteva bucăți de bețișoare, ață de nailon, lipici. Puteți lăsa frunzele exact așa cum le-ați găsit în pădure/parc sau le puteți colora, inclusiv cu sclipici. Rezultatul va fi uimitor!

 

3. Luați un pahar de mărime mijlocie și „înveliți-l” cu frunze. Pentru aceasta, puteți folosi ață de nailon sau bandă lipicioasă. Așezați în pahar câteva linguri de semințe uscate, iar deasupra – o lumânare. Veți obține o lampă care cu siguranță îl va frapa pe micuț.

 

4. Luați câteva frunze și aranjați-le în formă de ochelari sau coronițe. Cei mici vor dori să-și facă poze cu asemenea accesorii.

 

5. Ghirlandele pot fi un accesoriu pentru ușa locuinței nu doar în timpul sărbătorilor de iarnă. De ce să nu încercați să confecționați și ghirlande din frunze, conuri de brad, bețișoare și alte lucruri pe care ni le oferă copacii?

 

6. Din frunze puteți obține și diferite tablouri, animăluțe, păsări, insecte. Pentru aceasta, aveți nevoie de carton, clei, frunze, alune, bețișoare și multă fantezie și măiestrie.

 

7. Luați câteva frunze de diferite culori și improvizați din el un buchețel de toamnă. Aranjat într-o vază, vă va bucura privirea multă vreme.

 

Foto: kidmagia.ro, camendana-decoratiunihandmade.blogspot.md,

homedit.com, talentedenazdravani.eu, adriana-hosu-blogspot.md,

svoimi-rukami-club.ru, more-idey.ru 

Adaugă comentariu