Carusel colorat: 7 idei simple şi frumoase pentru camera copilului tău!

Carusel colorat: 7 idei simple şi frumoase pentru camera copilului tău!

Un carusel decorativ poate deveni un element drăguţ şi original pentru camera piciului tău. Poţi face elementele din hârtie, textil, fetru sau şerveţele din hârtie. Îţi arătăm o selecţie de idei simple şi frumoase, pentru inspiraţie!

Meştereşte flori, fluturi, păsări, mingi, avioane, baloane, umbreluţe, nori, stele... sau orice îţi place ţie şi copilaşului tău! Agaţă elementele cu aţă transparentă de un inel mare din sârmă sau din câteva crenguţe. Când caruselul e gata, îl poţi agăţa de lustră sau dacă este din textil, îl poţi folosi şi la leagănul copilului.

 

Pom-pom-uri din textil

O idee frumoasă e să faci accesorii din textil. Taie fâşii din pânză şi prinde-le sub forma unor floricele sau globuri. Şi mai simplu e să faci pom-pom-uri din aţă colorată. În loc de textil, poţi folosi hârtie creponată sau şerveţele colorate din hârtie. 

 

Accesorii din hârtie

Fii cât mai creativ/ă, în dependenţă de preferinţele copilului şi designul camerei, poţi decupa din hârtie tot felul de elemente, pe care să le agăţi mai apoi cu aţă transparentă de un suport. Poţi desena mai întâi elementele pe hârtie, după care să le decupezi şi lipeşti între ele. Poţi căuta pe internet diferite tipare de păsări, steluţe, avioane, bărcuţe etc. pe care să le desenezi sau chiar să le printezi pe hârtie colorată. 

 

Cu capul în nori...

Câţiva nori din vată prinşi cu aţă sau cusuţi din fetru, câteva păsări din carton, un curcubeu din textil... şi copilaşul tău va fi în al nouălea cer de fericire! La propriu. Fii cât mai creativ/ă şi utilizează ce ai la îndemână!

Vezi cum poţi face un nouraş de vată AICI

 

Pe aripile fluturilor...

Fluturii sunt mereu o idee bună pentru decorul camerei copiilor, mai ales, aceştia sunt pe placul fetiţelor. Utilizează un cutter special cu forma de fluture sau desenează-i pe hârtie, apoi decupează-i şi agaţă-i cu aţă transparentă pe un suport. Poţi folosi drept suport o bucată de sârmă făcută cerc şi apoi înfăşurată cu o panglică/aţă sau pot fi câteva rămurele legate împreună... Improvizează! 

 

Stil rafinat cu flori artificiale...

Poţi face şi o astfel de decoraţiune deosebită, cu ajutorul a diferite floricele artificiale. Fă o cunună de flori, de care să agăţi mai apoi alte floricele sau înveleşte o bucată de sârmă groasă cu o danteluţă şi fixează pe ea flori cu ajutorul pistolului cu clei fierbinte. Poţi completa cununa cu mărgeluţe sau tot felul de panglici. 

 

Accesorii croşetate

Dacă te pricepi la croşetat, foloseşte-ţi măiestria pentru un carusel animat cu jucării colorate. Acesta poate fi folosit şi pentru pătucul bebeluşilor, jucăriile fiind moi şi inofensive. Croşetează diferite figurine sau, mai simplu, biluţe de diferite culori şi dimensiuni, pe care să le umpli la final cu vată sau sintepon. Fixează-le cu aţă pe suportul care-ţi place!

 

Biluţe din aţă

O idee drăguţă este şi utilizarea biluţelor din aţă. Vei oferi camerei copilului tău un aspect jucăuş şi colorat. Poţi face aceste globuri împreună cu copilul tău. Ai nevoie doar de aţă, clei PVA şi un balon. Înmoaie firul de aţă în aracet şi înfăşoară în jurul balonului; după ce se usucă, spargi atent balonul şi îl scoţi printr-o gaură mică.

Pentru un astfel de decor, poţi folosi şi ghemotoace de lâniţă.  

Vezi şi cum poţi meşteri păsări din fetru AICI

Foto: pinterest.com; www.etsy.com; www.liveinternet.ru

Adaugă comentariu