Cum poți face zăpadă artificială la tine acasă cu ingrediente simple

Cum poți face zăpadă artificială la tine acasă cu ingrediente simple

Copiii adoră iarna, deoarece în această perioadă primesc multe cadouri, sărbătoresc alături de cei dragi, dar și pentru faptul că anume în acest anotimp ninge, iar ei se pot juca frumos în zăpadă. Însă sunt cazuri când iarna nu îndeplinește dorința copiilor... În plus, cum să aduci zăpada în casă, fără să se topească?

Pentru a face fericiți copiii, dar și pentru a le aduce farmecul iernii în suflete, încearcați să faceți zăpadă artificială chiar la voi acasă. Este foarte ușor de făcut și nu necesită mari cheltuieli.

 

Zăpadă din spumă de ras sau balsam de păr

Aveți nevoie de: un flacon cu spumă de ras sau balsam de păr, bicarbonat de sodiu și sclipici. Turnați spuma de ras într-un vas, după care adăugați treptat și bicarbonatul de sodiu, iar la dorință puteți adăuga și sclipiciul pentru un efect uimitor. Proporțiile le puteți stabili singuri, dar puteți începe așa: 3 părți bicarbonat de sodiu și o parte balsam de păr sau spumă de ras. Veți obține o masă foarte fină din care veți putea modela tot ce doriți.

 

Zăpadă din spumă de polietilenă

Aveți nevoie de: spumă polietilenă (acest tip de material se folosește la împachetarea electrocasnicelor, protecție pentru sticlă, inserții pentru încălțăminte etc.) și de o răzătoare. Pentru a începe procesul aveți nevoie de mănuși pentru lucru. După care începeți să dați spuma de polietilenă prin răzătoare. Și atâta tot! O puteți presura pe brăduț, dar și să vă jucați cu ea. Nu se va topi.

 

Zăpadă din clei PVA și amidon

Aveți nevoie de: 2 lingurițe de amidon, 2 lingurițe de clei PVA și 2 lingurițe de vopsea argintie. Amestecați toate ingredientele treptat și foarte bine, apoi din masa obținută puteți face diferite figurine.

 

Zăpadă „mătăsoasă”

Aveți nevoie de: bucățele de săpun înghețate, o răzătoare și sclipici. Lăsați săpunul peste noapte în ghețărie, după care dimineața îl puteți scoate și da prin răzătoare. Astfel, veți obține o zăpadă pufoasă, în care puteți adăuga sclipici sau orice alte decorațiuni. Din masa obținută veți putea face omuleți de zăpadă, sau orice alte figuri, deoarece va fi foarte ușor de modelat.

 

Foto: growingajeweledrose.com; myma.me; huckleberrylove.com; pinterest.com

Adaugă comentariu