Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cum poți îndepărta unghiile false cu gel acasă

Cum poți îndepărta unghiile false cu gel acasă

Unghiile false nu sunt foarte uşor de îndepărtat, odată ce le trece „termenul de valabilitate”. Dar, cum pandemia de coronavirus a impus închiderea saloanelor de cosmetică, femeile sunt puse în situaţia de a-şi face singure manichiura. Însă totul nu e chiar într-atât de dificil după cum se crede.  Trebuie doar să ţii cont de anumite reguli şi, sub nicio formă, să nu foloseşti aţă dentară, carduri sau cine ştie ce alte obiecte pentru desprinderea unghiilor.

Specialista în nail-art Spifster Sutton a elaborat un ghid pentru îndepărtarea în siguranţă a unghiilor false cu gel acasă. Iată cum trebuie să procedezi!

În primul rând, să aflăm care sunt riscurile la care ne expunem dacă preferăm să aşteptăm deschiderea saloanelor şi ne complacem în situaţia manichiurii ciobite, a unghiilor crescute sau chiar crăpate. Există mai multe motive pentru care nu ar trebui să amâni procesul de înlăturare a unghiilor false.

Principalul motiv este că se pot acumula ciuperci sub unghie şi asta poate duce la infecţii severe. Apoi, există riscul ca gelul acrilic să apese pe unghia naturală şi să cauzeze dureri puternice”, spune specialista.

Nu folosi aţă dentară pentru îndepărtarea unghiilor false acasă! Soţia lui Will Smith, Jada Pinkett Smith, a făcut această eroare şi a postat pe contul ei de Instagram rezultatul: unghii uscate, crăpate, ciobite. „Numai norocul a făcut să nu dezvolt o infecţie”, a spus vedeta.

Nu folosiţi carduri bancare, forfecuţe, unghiere, aţă dentară sau mai ştiu eu ce alte metode pentru îndepărtarea unghiilor false, pentru că rezultatul va fi un dezastru”, a adăugat Jada.

Pentru a îndepărta unghiile false, ai nevoie de acetonă concentrată, 100% pură sau măcar apropiată de această valoare. Atenţie, acetona folosită pentru îndepărtarea lacului de unghii nu este acelaşi lucru.

Ce trebuie să faci, concret? În primul rând, şterge lacul de unghii cu acetonă normală, apoi taie unghiile false cât mai scurt. Ulterior, foloseşte o pilă profesională cu granulaţie crescută pentru pilirea vârfurilor, dar şi pentru îndepărtarea resturilor de ojă sau alte modele aplicate pe unghii.

Apoi, aplică pe cuticule şi pe degete, inclusiv pe unghii, puţină vaselină cosmetică.

Ia un bol de sticlă (nu de plastic), umple-l cu acetonă pură şi ţine degetele în ea 20 până la 60 de minute, până observi că unghiile false încep să se desprindă.

Procedura este similară şi la saloanele de cosmetică, deci eşti în siguranţă!

O altă variantă este să îmbibi ghemotoace de vată în acetonă, să le pui pe unghii, apoi să acoperi fiecare unghie cu folie de aluminiu. Timpul de aşteptare este acelaşi.

După expirarea timpului, îndepărtează folia de aluminiu. În acest moment, unghiile false ar trebui să se desprindă singure. Dacă vezi că tot nu cedează, mai ţine mâinile în bolul cu acetonă pentru 5-10 minute.

Odată îndepărtate unghiile false, cele naturale au nevoie de puţină iubire. Hidratează-le cu un ulei special sau pur şi simplu cu ulei de măsline, care este la fel de eficient. Unghiile tale naturale vor arăta din nou sănătoase, fără crăpături.

 

Sursa: csid.ro

Share:

Articole recomandate