Poveste cu morală puternică: Broscuța învingătoare

Poveste cu morală puternică: Broscuța învingătoare

Câteva broscuțe de pe malul unui lac și-au propus să organizeze un mare concurs pentru a vedea care dintre ele poate să ajungă în vârful unui turn ce se înălța semeț la marginea dinspre apus a împărăției lor.

Și, ca la orice concurs, s-a adunat curioasă, o mulțime impresionantă de spectatori pentru a urmări cursa și pentru a le încuraja pe broscuțe. Se auzea cum șușotesc între ei despre cât de înalt este turnul și cât de periculoasă este această întrecere, despre cât de obositoare va fi încercarea și despre îndoiala lor că vreuna dintre broscuțe va reuși să ajungă până sus.

Cum s-a dat startul, broscuțele au început să se cațere vioaie, însă de jos auzeau vocile spectatorilor, unii prieteni, alții necunoscuți, cum strigau pline de teamă: „N-are rost, turnul este prea înalt! Opriți-vă, sunteți în pericol, o să cădeți!

Tot mai multe broscuțe au început să se resemneze și una câte una au abandonat cursa. Numai una singură a continuat să se cațere cu încăpățânare mai departe. Nu voia cu nici un chip să renunțe! Ea a fost singura care a ajuns în vârful turnului. Toate celelalte broscuțe și toți spectatorii au vrut să afle cum a reușit să facă un efort atât de mare, așa ca au mers sa o întrebe.

Așa s-a aflat că broscuța învingătoare era SURDĂ!!!

Morala: Nu asculta niciodată de oamenii care au prostul obicei de a fi întotdeauna negativi și pesimiști fiindcă ei îți răpesc cele mai frumoase dorințe și speranțe pe care le porți în suflet! Gândește-te mereu la puterea cuvintelor, căci tot ceea ce auzi sau citești te influențează în ceea ce faci! Prin urmare, FII MEREU… OPTIMIST! Și, mai ales, fii pur și simplu „SURD” când cineva îți spune că nu-ți poți realiza visurile.

 

Sursa: copilul.ro; suntpitic.ro

Adaugă comentariu