Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

7 alimente care ne mențin rinichii sănătoși

7 alimente care ne mențin rinichii sănătoși

Rinichii sunt organe foarte importante, responsabile cu eliminarea toxinelor periculoase. Rinichii sănătoși înseamnă și un corp curat și sănătos. Deși de dimensiuni reduse, funcția lor este uriașă! De aceea, este bine să știm cum trebuie să îi protejăm și să avem extrem de multă grijă la starea lor de sănătate.

Rinichii vor rămâne sănătoși și dacă vei consuma aceste alimente:

Ardeiul gras. Este sărac în potasiu, aduce culoare în farfuria ta și reprezintă o bună sursă de vitamina C, B6, vitamina A, acid folic și fibre.

Varza. Este o adevărată sursă de fitochimicale, foarte utile în combaterea radicalilor liberi atât de periculoși.

Conopida. Este o legumă prietenoasă cu rinichii, face parte din familia cruciferelor și reprezintă un super aliment, dar și o sursă bună de vitamina C, acid folic și fibre.

Usturoiul. Conține antioxidanți cu proprietăți anti-coagulare, ce ajută rinichii să funcționeze la capacitate optimă.

Ceapa. Conține flavonoide și quercetin, un flavonol din grupa flavonoidică a polifenolilor. Se găsește în multe fructe, legume, frunze și cereale; ceapa roșie și varza sunt alimente comune care au un conținut apreciat de quercetin. Proprietățile cepei previn acumularea de grăsimi în vasele de sânge.

Merele. Sunt o sursă grozavă de fibre cu proprietăți antiinflamatorii. Ajută la reducerea colesterolului rău, la constipație și protejează rinichii.

Ciupercile. Vitamina D este un mineral important pentru sănătatea rinichilor, iar ciupercile sunt alimentul ideal în acest sens, o sursă vegetală apreciată de vitamina D.

Odată integrate în alimentația zilnică, aceste produse vor contribui din plin la starea de bine și la sănătatea organelor noastre interne.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; aif.ru

Share:

Articole recomandate