Copiii de care au grijă bunicii devin adulți mai împliniți
- 2019-10-24
- 2898
Copiii crescuți de bunici sau în educația cărora bunicii au un aport destul de mare ajung adulți mai fericiți. Totodată, bunicii care își dedică timpul nepoților ajung să trăiască mai mult. Acestea sunt concluziile unui studiu recent condus de Universitatea din Oxford.
În timp ce unii părinți aleg o bonă atunci când li se încheie concediul de maternitate sau când decid să revină la muncă la scurt timp după nașterea unui copil, nimic nu se compară cu educația și grija pe care o pot primi copiii crescuți de bunici. Așadar, dragi părinți, acolo unde există posibilitatea, încercați să contați cât puteți de mult pe sprijinul părinților. Acest lucru îi va face bine și copilului, și va ajunge să le ofere și celor în vârstă un nou sens vieții.
Desigur, știm cu toții, bunicii sunt cei care îi răsfață pe cei mici cu cadouri, deserturi gustoase, dar și le oferă unele dintre cele mai bune sfaturi de viață. Toate astea influențează copilul într-un mod pozitiv. În urma studiului s-a descoperit că micuții care au parte și de dragostea bunicilor ajung la maturitate persoane stabile emoțional și mult mai fericite.
Sprijinul emoțional pe care un bunic îl poate oferi nepotului sau este vital, mai ales atunci când există tensiuni în familie. Uneori, părinții, copleșiți de sarcinile zilnice, sunt mai puțin atenți la nevoile copilului. Bunicii, însă, au tot timpul din lume, nu se mai grăbesc nicăieri. Copilul își găsește imediat un confident în brațele bunicii sau ale bunicului, mai ales atunci când familia se confruntă cu o situație de criză.
Conexiunea puternică dintre nepoți și bunici aduce beneficii și celor mai în vârstă. Același studiu a descoperit că persoanele în vârstă care au grijă de nepoții lor își prelungesc simțitor viața. Plimbările în parc, zâmbetul și energia pură a celor mici devin, astfel, inamicul numărul 1 al problemelor de sănătate.
Sursa: demamici.ro; fbm.ru