Este necesar masajul terapeutic pentru copiii sănătoși?
- 2018-02-14
- 7977
Masajul bebelușilor - un subiect care împarte părinții în două tabere. Unii sunt de părere că masajul terapeutic este foarte important pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, alții dimpotrivă, nu văd o necesitate în asta, dacă nu există o problemă medicală. Așadar, este sau nu masajul terapeutic important pentru copii și care sunt beneficiile lui, am aflat de la Marcela Untila, instructor de masaj pediatric la Clinica Sancos.
Foarte mulți părinți își pun întrebarea dacă masajul terapeutic este necesar bebelușilor sănătoși. Din proprie experiență pot spune că beneficiile masajului terapeutic sunt foarte multe și deloc neglijabile pentru dezvoltarea armonioasă a unui copilaș în creștere:
Relaxează. Dacă la început masajul poate să îl agite pe cel mic, odată obișnuindu-se, el aduce plăcere și relaxare. Cei mai mulți copii iubesc masajul relaxant datorită mângâierilor moi și stimulente. O astfel de atingere poate reduce starea de spirit proastă și iritabilitatea.
Dezvoltă. Masajul ajută nu doar la relaxarea bebelușului, ci și la dezvoltarea organismului prin stimularea circulației sangvine și a fortificării mușchilor. Organismul bebelușului începe să producă mai mulți hormoni de creștere în urma masajului.
Întărește sistemul imunitar. Relaxarea produce și scăderea hormonilor de stres, fapt prin care contribuie la întărirea sistemului imunitar.
Alină zonele cu disconfort. Dacă e să ne referim la zona abdominală, slăbește disconfortul creat de colici sau de gaze. Prin masaj pot fi ameliorate durerile produse de constipație sau de creșterea dinților, precum și zonele ORL, atunci când copilul are nasul înfundat.
Tratează de diverse afecțiuni. Masajul este foarte eficient pentru copiii care suferă de diabet, astm, bronșită, răceli și sinuzită, displazia congenitală de șold, rahitism, torticolis și afecțiunile sistemului endocrin. Reducerea stresului copiilor prin masaj ajută la stimularea sistemului imunitar și la capacitatea acestuia de a rezista bolilor. La fel, și copiii care suferă de bulimie, hiperactivitate și autism pot beneficia de masaj, putând să le reducă anxietatea și depresia.
Îmbunătățește somnul bebelușului. În timp ce copilul învață să se relaxeze și să elibereze stresul, somnul lui devine mai liniștit și mai lung.
Stimulează activitatea creierului. Masajul contribuie la dezvoltarea atenției și inteligenței.
Contribuie la creșterea în greutate, în cazul copiilor prematuri. Cercetările au demonstrat că există o legatură directă între masaj și creșterea în greutate la sugarii prematuri.
Ajută la cunoașterea corpului, un moment foarte important pentru bebeluși. Masorul îl ajută pe cel mic să își cunoască și să își conștientizeze părțile corpului. În plus, masajul efectuat cu regularitate, oferă posibilitatea de a observa schimbările care apar odată cu vârsta copilului.
Părinții care sunt în căutarea unor servicii de masaj profesionist pot găsi cei mai buni specialiști în domeniu la Clinica Sancos, una dintre puținele instituții medico-sanitare din capitală care prestează întreg spectrul de servicii medicale la cel mai înalt nivel tehnologic și profesional. În clinica Sancos își desfășoară activitatea doar lucrători medicali calificați care îmbină cunoștințele și experiențele acumulate cu atitudinea empatică și delicată față de fiecare pacient. Specialiștii clinicii sunt în proces continuu de perfecționare și calificare profesională. Prin experiența acumulată, clinica Sancos a reușit să atingă un nivel european de prestare a serviciilor, unde respectul pentru pacient și etica actului medical stau la temelia activității. Astfel, clinica se poziţionează ca o companie sigură şi stabilă, care pune accent pe modernizarea activității, pe diversificarea şi calitatea serviciilor prestate şi pe consolidarea poziţiei pe piaţă.
Clinica de Medicină Estetică „Sancos” poate fi găsită pe bd. Moscova, 16, info@sancos.md, sau la numerele de telefon +373 (22) 909 909, +373 (22) 909 908
Sursa foto: totuldespremame.ro, promama.ro