9 combinații alimentare greșite care fac parte din meniul nostru zilnic

9 combinații alimentare greșite care fac parte din meniul nostru zilnic

 

Dacă nu sunt combinate corespunzător, multe dintre alimentele și mineralele preferate pe care noi le considerăm sănătoase mai degrabă aduc daune decât folos. Găsiți mai jos nouă greșeli alimentare destul de frecvente.

 

Magiun cu brânză de vaci sau iaurt 

Pare incredibil, dar vestea proastă este că un topping rezultat din  combinația gem și brânză de vaci sau iaurt, este una periculoasă. Digestia alimentelor proteice necesită un mediu acid de suc gastric. Dar, zahărul inhibă eliberarea acestuia. Ca rezultat, proteinele sunt digerate cu dificultate. Astfel, ne pomenim cu o senzație de greutate în stomac și de balonare. Astfel, orice topping dulce, inclusiv zahărul în sine, intrând în stomac cu un produs alimentar proteic, provoacă neliniște.

 

Terci cu zahăr sau gem

Există motive pentru a uita despre această combinație atât de des întâlnită. Spre deosebire de duo-ul gem cu brânză de vaci, terciul cu zahăr (sau gem) asigură nu doar probleme minore cu stomacul. Majoritatea boabelor care sunt realizate din cereale gătite, aproximativ 70-80% constau din amidon, care este transformat în organism în glucoză. Astfel, adăugarea de zahăr în terci este o cale directă spre excesul de greutate, dar și spre diabet. Cu ce putem îndulci fulgii de ovăz dimineața, dacă nu cu gem sau zahăr? Cu fructe, de exemplu, cu banane.

Pâine cu miere sau gem

Din păcate, acesta este una din combinațiile favorite ale copilăriei noastre. Dar explicația e aceeași ca și în cazul cerealelor cu zahăr. În general, întreaga cantitate de zahăr este mai bine să fie mănâncată separat. Iar pâinea este mai bună pentru a o mânca cu o bucată de somon. Apropo, nu este corect să combini pâinea de secară și pâinea din făină integrală cu cafeaua. Substanțele conținute în cafea interferă cu absorbția vitaminelor din pâine, făcându-le inutile, doar pentru umplerea stomacului.

Mierea în lapte fierbinte

Rețeta preferată în răceli și băutura favorită "pentru a ridica imunitatea". Problema constă în faptul că mierea încălzită într-un lichid cu temperatura de peste 40 de grade este categoric interzisă. În primul rând conținutul de enzime din miere și proprietățile bactericide, pentru care consumăm mierea sunt instabile atunci când sunt încălzite și distruse complet, la o temperatură de 45 de grade. Astfel, mierea devine un sirop dulce. Al doilea motiv: atunci când este încălzită la peste 40 de grade, în miere începe să se formeze hidroximetilfurfuralul, o substanță toxică, care este în mod esențial eliminată din organism. Concentrația maximă a substanței este observată chiar și atunci când mierea s-a încălzită la 60-80 grade, drept rezultat aceasta devenind cancerigenă. Așadar, dacă beți ceai cu miere, acesta nu ar trebui să fie fierbinte, ci pur și simplu cald. 

Supele din care nu se scoate carnea de pe os.

Tradiția de a găti supe cu carnea împreună cu os, face mâncarea nesănătoasă. Oasele sunt unele din principalele rezervoare de stocare a microelementelor toxice, inclusiv a metalelor grele.

Pepene galben combinat cu orice.

Zemosul este un produs excelent, bogat în enzime. Dar anume prezența enzimelor face ca pepenele galben să fie prea "independent" și să nu accepte pe nimeni altcineva în stomac. Asociat cu orice produs, acesta poate provoca o varietate de reacții în stomac: severitate, balonare, gaze sau efect laxative, în funcție de combinație. Nutriționiștii nu recomandă să mănânci un pepene galben pentru  desert, nu-l combina cu alte fructe în salate și nici măcar nu bea apa cu el. Mănâncă-l doar separat! 

Kiwi cu produse lactate.

La fel ca cele mai multe fructe, kiwi este adesea adăugat în iaurturi, lapte, shake-uri, piureuri. Aceste combinații nu aduc un prejudiciu foarte mare, însă trebuie să știți că enzimele conținute în kiwi, distrug proteina ​​din lapte, dând desertului un gust amar. Din acest motiv, fructele kiwi trebuiesc combinate cu produsul lactat, nemijlocit înainte de utilizare. Cei care preferă iaurturile industriale sau milkshake-urile cu kiwi, eliminațile din meniu, pentru a evita o reacție chimică.

 

Înghețată cu apă gazoasă

Este unul din cele mai efective modalități de a aranja în stomac “o explozie de produse chimice”. Această combinație îți garantează eructații, balonări și greutate în stomac pentru câteva ore. Cu toate acestea, tradiția de a bea apă gazată și de a o combina cu înghețată este foarte des întâlnită, în special în rândul adolescenților și tinerilor. Aceeași regulă e valabilă și pentru amatorii de a arunca câte un bol de înghețată într-un pahar cu apă cu sifon.  

Ceai verde cu lapte

Acest duo nu afectează sănătatea, dar și beneficiul va fi zero. Dacă consumi ceai verde deoarece crezi în proprietățile lui de vindecare și anti oxidare, atunci mai bine adăugați în el o lămâie. Cazeina din lapte reduce conținutul de catechina, pentru care, multă lume consumă ceaiul verde.

Deși lista cu greșeli alimentare este cu mult mai mare, pornește cu pași mici, iar dacă vei evista aceste greșeli alimentare, peste cel puțin două săptămâni, vei simți o îmbunătățire a sistemului  digestiv, care se va calma, iar digestia va deveni un proces mult mai eficient.

Informații de pe www.parents.ru

Foto: parents.ru, lataifas.ro, livescience.com 

Adaugă comentariu

Închide