Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Alergia copiilor la ou – cum o recunoști

Alergia copiilor la ou – cum o recunoști

Între 7 și 10% dintre copii au o alergie alimentară, iar 35% dintre aceștia suferă de alergia la proteinele din ou. Și se pare că numărul celor care suferă de această alergie este în crestere, în special în Occident.

Partea cea mai alergenică este albușul, însă majoritatea celor care suferă de alergie la ouă nu pot mânca nici gălbenușul.  Unii copii pot tolera oul dacă este unul dintre ingredientele produselor de panificație, precum croissante, biscuiți, cozonac. Acest lucru se întâmplă deoarece proteinele de grâu le pot „masca” pe cele ale oului, reducând riscul de expunere.

Simptomele pot fi foarte variate. Ele sunt imediate și apar în prima jumătate de oră de la contactul cu alergenul sau cel mult în primele două ore. Pot apărea urticarie, umflături la nivelul pielii, vărsături și dureri de stomac, voce joasă, tuse și astm până la șoc anafilactic, în cazurile foarte grave.

În multe cazuri, tinde să se rezolve, ca toate alergiile alimentare. Totuși, în cazul alergiei la ou, majoritatea studiilor arată că doar 15% dintre copii scapă de această problemă în jurul vârstei de 6 ani, iar 35% abia în jurul vârstei de 10 ani.

 

Sursa: copilul.ro; kroha.net

Share:

Articole recomandate