Câtă miere zilnic are voie un copil? Răspunde pediatrul Evghenii Komarovskii

Câtă miere zilnic are voie un copil? Răspunde pediatrul Evghenii Komarovskii

Mierea de albine este un produs foarte sănătos, deoarece conține multe elemente nutritive și vitamine. Totuși, aceasta este dulce, ceea ce înseamnă că oferă energie și trebuie oferită cu mare atenție copiilor. Pediatrul ucrainean, dar care este foarte apreciat de părinții din tot spațiul CSI, Evghenii Komarovskii, vine cu câteva precizări privind consumul de către copii a mierii de albine.

Medicul a fost contactat pe pagina sa de internet de o mamă, care a menționat că copilul său de 4 ani adoră mierea de albine și ar putea să o mănânce non-stop. Dar ea își face griji ca mierea să nu-i provoace alergie sau să-i carieze dinții, și l-a întrebat pe medic câtă miere i se permite zilnic copilului.

Evghenii Komarovskii a răspuns că totul depinde de complecția fizică a copilului și de cât de activ este. Mierea este dulce, deci înseamnă energie, iar dacă micuțul deja este grăsuț și nu prea face mișcare preferând televizorul sau jocurile pe telefon, atunci părinții ar trebui să excludă orice sursă de dulce în alimentația copilului. Însă dacă copilul este slab și foarte activ, de parcă are un motoraș la funduleț, iar în loc de bomboane i se oferă miere, atunci părinții sunt demni de laudă.

Respectiv, nu există o normă privind cantitatea de miere ce i se poate da copilului zilnic. E mai bine totuși de înlocuit zahărul și alte surse de dulce anume cu miere: clătite cu miere în loc de dulceață, brânzică cu miere în loc de zahăr etc. etc.

 

Foto simbol: Relax.by; genplanua.com

Adaugă comentariu