Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

O moldoveancă a reușit să-și țină copilul departe de dulciuri până la vârsta de 3 ani. Află cum i-a reușit!

O moldoveancă a reușit să-și țină copilul departe de dulciuri până la vârsta de 3 ani. Află cum i-a reușit!

Natalia Gindea este o mămică din Chișinău care a reușit să-și țină copilul departe de dulciuri până la vârsta de 3 ani și elimină în continuare pe cât posibil zahărul din alimentația copilului. Iar nouă ne-a părut impresionantă această reușită a mamei de aia am decis să o întrebăm cum a fost posibil să țină zahărul departe de copil atâta timp.

 

Natalia a ales să nu-i ofere dulciuri copilului deoarece consideră că micuțul nu are nevoie de zahăr în alimentația sa și îi afectează sănătatea, mai ales în primii ani de viață. „Băiatul meu a gustat pentru prima dată înghețata la vârsta de 3 ani, iar ciocolata a încercat la vârsta de 3 ani și 5 luni. De fiecare dată i-am explicat copilului ce efecte au dulciurile asupra organismului și cât de nesănătoase sunt. Bomboanele de caramelă nu a gustat niciodată și nici nu dorește să guste, el singur spune că aceste dulciuri nu sunt sănătoase”, ne-a povestit mămica.

Chiar dacă copilul a fost încântat prima dată când a gustat înghețata, mămica a găsit și aici o soluție. „Pentru că băiețelul a fost copleșit de gustul delicios al înghețatei am decis să preparăm înghețată acasă din iaurt și fructe. Ne-am învățat împreună să evităm consumarea dulciurilor și dacă avem pofte preparăm biscuiți, tort și checuri de casă”, afirmă Natalia.

 

Preferatul desert al copilului este cheesecake-ul, iar mămica are grijă să evite cât de mult posibil coloranții artificiali și aromatizatorii. „Marea noastră salvare este grădina bunicilor, care este plină de căpșune, cireșe, poamă, mure, coacăză și zmeură. Profităm de legumele și fructele crescute natural și fără chimicale. Acestea ne salvează pe parcursul întregului an, le congelăm în frigider și astfel reușim să nu apelăm la dulciurile din comerț”, menționează mămica.

În societatea noastră persistă tendința de a-i oferi copilului dulciuri sub formă de recompensă, mai ales când vine vorba despre rude sau bunici, însă și aici Natalia a găsit o rezolvare. „Eu i-am atenționat pe toți că copilul meu nu mănâncă dulciuri și următoarea dată când ne întâlneam ei ne ofereau fructe. Toți au fost foarte înțelegători și s-a format deja o deprindere în acest sens. Eu nu consider că trebuie să-i cumperi copilului câte ceva la fiecare întâlnire. Iar cel mai important este faptul că am noroc de un copil înțelegător și nu face isterică dacă îi refuz ceva”, ne-a spus Natalia.

Dar voi ce părere aveți despre decizia mamei?

Share:

Articole recomandate