Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Călătoria în avion cu bebe

Călătoria în avion cu bebe

Călătoria cu avionul împreună cu un bebeluş îţi poate provoca o mulţime de griji şi nelinişti. Sfatul medicilor este să aşteptaţi, dacă aveţi posibilitatea, ca bebeluşul să împlinească 2-3 luni, pentru ca sistemul lui imunitar să fie suficient de dezvoltat pentru a face faţă acestei călătorii. Dacă ţii cont de câteva lucruri simple s-ar putea să ai toate şansele de a te bucura de un zbor liniştit şi plăcut.

1. Nu rezerva locurile de lângă ieşirile de urgenţă. Bebeluşii nu au voie să stea în locurile cu spaţiu de picioare suplimentar (primul rând sau din dreptul aripilor). Rezervaţi din timp locurile!

2. Copiii sub 2 ani pot sta în braţele unui adult, însă dacă preferi să rezervi un loc separat pentru el şi să aduci cu tine şi un scaun pentru copil, verifică mai întâi dacă compania acceptă acest lucru. În dependenţă de companie, puteţi să rezervaţi un pătuţ pentru bebe, pentru a vă fi mai comod.

3. Dacă vreţi să luaţi cu voi un cărucior, verificaţi din timp dacă e posibil. Unele companii specifică în regulament că este gratis transportarea căruţului, altele însă îl consideră bagaj suplimentar.

4. Înainte de plecare evitaţi alimentele care îi pot provoca indigestii şi ai grijă ca acesta să se odihnească suficient.

5. Dacă compania oferă serviciu de pre-îmbarcare, puteţi urca la bordul avionului printre primii şi aşa puteţi beneficia şi de mai multă asistenţă din partea personalului de la bord. Dacă aveţi posibilitatea, coborâţi printre ultimii, din acelaşi motiv.

6. Este mai uşor să călătoreşti pe timpul nopţii, ca copilul tău să doarmă  şi să nu îţi dea prea multe bătăi de cap. Dacă însă bebele e sensibil la gălăgie, optează pentru zborurile de zi.

7. Bagajul de mână trebuie să conţină obiectele strict necesare şi informaţi-vă cu privire la reglementările companiilor de zbor referitoare la bagajul de mână. Ce trebuie să conţină bagajul de mână:

-scutece, dar şi pungi de plastic pentru depozitarea scutecelor şi hăinuţelor murdare;

-minimum un schimb de haine pentru copil, dar şi pentru dumneavoastră în cazul unor eventuale accidente;

-hăinuţe mai călduroase de care puteţi avea nevoie din cauza temperaturii de la bord;

-jucării, cărţi şi alte lucruri care îl pot ţine ocupat;

-mâncare şi băutură (în cazul în care compania acceptă).

Sunt interzise următoarele lucruri:

-produse de origine animală;

-produse lichide şi solide inflamabile;

-produse cosmetice lichide şi de toaletă (creme, parfum, pastă de dinţi etc.) Dacă totuşi aveţi nevoie de unele produse din această listă, le puteţi împacheta într-o prungă transparentă, resigilabilă, de maxim 100 ml şi care trebuie prezentată separat la controlul de securitate al aeroportului.

8. Pe unii copii îi pot durea urechile în avion din cauza schimbărilor de presiune a aerului. Este recomandat ca în timpul decolării şi mai ales în timpul aterizării să-i dai să bea sau să sugă.

Înainte de o călătorie cu avionul citiţi cu atenţie regulamentele companiei aeriene! Vacanţă plăcută!!!

Foto: today.com

Share:

Articole recomandate