Soluții naturale puternice care ne feresc de răceală și gripă
- 2020-02-06
- 7073
În această perioadă este foarte important să ne ajutăm organismul să lupte cu virusurile și bacteriile. De aia vă oferim mai jos mai multe soluții naturale care ne țin departe de răceli și gripă.
1. Ceapa şi usturoiul. Conţin substanţe foarte puternice cu efect antibacterian şi antiviral. Se recomandă de 3-4 ori pe săptămână. „O persoană care consumă ceapă şi usturoi e mult mai protejată împotriva gripei şi răcelii decât cei care nu consumă”, spune Gabriela Papazian- Urdareanu, medic primar, specialist în fitoterapie.
2. Eucaliptul. Este un antiseptic natural care poate să lupte cu infecţii, bacterii, ciuperci şi virusuri. Cel mai adesea îl găsiţi sub formă de ceai, însă şi sub formă de extract, ulei sau sirop.
3. Extract din frunze de măslin. Conţine oleuropeină, al cărei ingredient activ, acidul eleonlic are proprietăţi puternice antibacteriene şi antivirale.
4. Uleiul de oregano. Un articol apărut în Science Daily a confirmat că proprietăţile antibacteriene ale uleiului de oregano sunt mai eficiente decât antibioticele gen penicilină împotriva stafilococilor.
5. Uleiul de cocos. Mary G. Enig, un biochimist cu doctorat în nutriţie, este cea care a descoperit potenţialul uleiului de cocos. Ea spune că organismul nostru foloseşte un ingredient minune din acest ulei – monolaurin – pentru a lupta cu diferite boli şi infecții, virusuri şi bacterii.
6. Mierea de albine. Este un adjuvant excelent în tratamentul afecţiunilor respiratorii. Mierea de manuka, provenită din Australia şi Noua Zeelandă, e cea mai eficientă. Ea poate să ucidă o varietate largă de agenţi patogeni, chiar şi Staphylococcus aureus, care duce la septicemii mortale.
7. Veninul albinelor. Veninul e folosit atât în stare proaspătă, prin înţepături, cât şi sub formă de preparate medicamentoase, având propietăţi antibiotice şi antibacteriene.
8. Condimentele. Scorţişoara, cimbrul, ghimbirul, măghiranul, rozmarinul, ardeiul iute, piperul ajută în răceli. „Dacă apar primele simptome de gripă, un tratament de aproximativ o săptămână cu cimbru, poate stopa dezvoltarea bolii. Cimbrul se foloseşte în general în bolile acute pentru că nu poate fi folosit perioade îndelungate”, adaugă expertul în fitoterapie.
9. Echinaceea. Această plantă este folosită de sute de ani în lupta cu bacteriile şi virusurile, ajutând în acelaşi timp sistemul imunitar. Cea mai eficientă parte a plantei este rădăcina, din ea se extrag siropuri şi uleiuri. Florile şi seminţele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri.
Sursa: doctorulzilei.ro; aif.ru