Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Ce să NU facem în cazul în care copilul are varicelă – Nu petreceri cu varicelă, ci izolare strictă

Ce să NU facem în cazul în care copilul are varicelă – Nu petreceri cu varicelă, ci izolare strictă

Varicela este o boală a copilăriei, cauzată de virusul varicelo-zosterian. Este mai frecventă la copii decât la adulți, iar evoluția sa este, de obicei, ușoară.

Deși majoritatea copiilor fac această boală în copilăria timpurie, acest lucru nu înseamnă că virusul trebuie neglijat.

Despre varicelă și riscurile acesteia a vorbit pediatrul Mihai Craiu pe pagina lui de Facebook, unde a scris: “Diverși exaltați minimalizează gravitatea potențială a infecției cu virus varicelos. Și merg până acolo încât organizează "petreceri", cu un copil având deja varicela în stare floridă, pentru a expune și alți copii mici, care nu au avut boala... Să facă și ei varicelă și "să scape." Această abordare iresponsabilă ignoră riscul deloc neglijabil de complicații.

Datele din SUA arată că 1-2 din 1000 de cazuri de varicelă ajung să fie spitalizați pentru aceste complicații, iar adolescenții și adulții au o rată de spitalizare de 10 ori mai mare.

Cu cât ești mai mare în vârstă cu atât poate fi boala mai gravă!”

Medicul încurajează părinții să nu îi ducă pe cei mici în colectivitate, dacă aceștia au fost diagnosticați cu varicelă.

“Mesaj practic - nu "petreceri" cu varicelă, ci izolare strictă la domiciliu în caz de boală și ... vaccinare.

In SUA, de când există vaccinare, de aproape 30 de ani, au scăzut cazurile de varicelă cu 97% confrom CDC.

După expunerea accidentală a unui copil ce nu a avut boala, se impune vaccinarea imediat post-expunere, în primele 3-5 zile.

Această manevră va duce la prevenția a >70% din cazurile noi de boală. Nu vă jucați cu riscul de complicații grave sau de demență”, a transmis medicul pediatru Mihai Craiu.

Sursa: suntmamica.ro 

Share:

Articole recomandate