Top 10 alimente care NU trebuiesc păstrate la frigider

Top 10 alimente care NU trebuiesc păstrate la frigider

Oamenii sunt obișnuiți să țină aproape toate alimentele în frigider, fiind siguri că acolo acestea se vor păstra o perioadă mai îndelungată de timp. În realitate nu este așa. Unele alimente, dacă sunt păstrate la frigider, își pot pierde din proprietăți sau chiar pot deveni dăunătoare. Iată care sunt cele 10 alimente care nu trebuie păstrate în frigider.

1. Ouăle

Ouăle pot fi păstrate în frigider, însă niciodată în ușa acestuia. Frigul ajută ca acestea să se păstreze proaspete mai mult timp. Atunci când sunt păstrate în ușa frigiderului sunt supuse unei fluctuații de temperaturi, de la frig la cald și invers, ceea ce duce la riscul de a se altera. Cel mai bun loc de păstrare a ouălor este pe raftul cel mai îndepărtat din frigider, așa încât să fii sigură că temperatura va rămâne constat rece.

2. Roșiile

Fiind păstrate la frigider, roșiile își vor pierde aroma și nu doar. Frigul oprește și  procesul de coacere a roșiilor. Potrivit bucătarului renumit Harold McGee, temperatura din frigider descompune membrana din interiorul roșiilor, transformând-o într-o textură pietroasă.

3. Busuiocul

Aceasta plantă delicioasă și aromată, dacă este păstrată la frigider, se va altera mult mai repede și absoarbe mirosurile altor alimente din frigider. Pentru a păstra busuiocul proaspăt mai mult timp puneți-l într-un pahar cu apă, ca și în cazul florilor.

4. Cartofii

Temperata scăzută din frigider transformă amidonul din cartofi în zahăr sau chiar într-un produs chimic dăunător. Păstrați cartofii într-un pachet de hârtie (nu folosiți de plastic) pentru a preveni putrezirea acestora. Țineți-i într-un loc întunecat și rece, la temperatura camerei sau în orice alt loc comod cum ar fi pivnița sau garajul.

5. Ceapa

Dacă păstrezi ceapa în frigider, ai riscul ca toate celelalte alimente din el să absoarbă mirosul și gustul cepei. Umezeala din frigider va înmuia ceapa. Păstrați ceapa într-un alt loc, dar nicidecum alături de cartofi. Ținute împreună, cartofii și ceapa s-ar putea să se altereze mult mai repede din cauza gazului emanat de aceste legume.

6. Avocado

În cazul acestui fruct, situația este un pic mai complicată. Dacă ați cumpărat un avocado verde și tare, atunci ar fi bine să îl păstrați în afara frigiderului până când se va coace și se va face moale. În cazul când cumpărați un avocado moale și copt, atunci ar fi bine să îl păstrați în frigider, deoarece frigul oprește procesul de maturare.

7. Usturoiul

Usturoiul își modifică forma foarte repede dacă este păstrat în frigider. Exact ca în cazul cepei, usturoiul trebuie păstrat într-un loc îndepărtat de frigider și de alte produse.

8. Pâinea

Frigul din frigider face ca pâinea să se usuce repede. Cel mai bun loc pentru a păstra pâinea este în congelator (acoperită cu ceva pentru a reține umiditatea) sau pe tejghea.

9. Fructele exotice

Bananele, ananasul, mango, papaya și alte fructe tropicale nu rezistă la temperatura joasă din frigider din cauza originii lor tropicale. Dacă acestea sunt întregi, atunci păstrați-le pe tejghea, iar dacă le-ați tăiat atunci ele pot rezista în frigider cel mult 2-4 zile.

10. Mierea

Din cauza conținutului mare de zahăr care se conține în miere, aceasta nu necesită a fi păstrată la frigider. Important e să o depozitați într-un recipient închis ermetic. Dacă este păstrată în frigider, mierea se cristalizează și ceea ce o face foarte dificil de utilizat.

Foto: lataifas.ro; udaku.co.ke; davidwolfe.com; ocio.net; mancare.ro; opas.org.br; i-MEDIC.ro; libertatea.ro; clubulbebelusilor.ro; secretele-bucatariei.ro; idealfit.com

 

Adaugă comentariu

Închide