3 poveşti pentru copiii care iubesc animalele

3 poveşti pentru copiii care iubesc animalele

Animalele fac parte din multe povestiri ale copiilor tocmai pentru ca între ei se leaga prietenii adevarate şi de încredere reciprocă. Dacă şi micuţul tău iubeşte animalele, atunci poţi să îi oferi câteva cărţi ale căror personaje sunt chiar din lumea necuvântătoarelor.

Iata trei dintre cele mai îndrăgite cărţi pentru copii, cu animale, care pe lângă aventuri şi peripeţii conţin şi învăţăminte importante pentru micii cititori.

Black Beauty

Povestea lui Black Beauty începe în vremurile în care frumosul căluţ era tânăr, sprinten şi alerga liber împreună cu mama sa şi alţi cai. Viaţa idilică a lui Black Beauty se schimba atunci când este vândut unor indivizi care nu îl tratează bine. Din suferinţele pe care le îndură Black Beauty, copiii vor învăţa că toate animalele au nevoie să fie tratate cu bunătate.

Colţ Alb

Colț Alb este un roman de aventură scris de Jack London. Povestea spune viaţa lupului Colţ Alb de la naşterea sa în sălbăticie din apropierea unui sat Indian, încercările prin care trece, unele grele, altele pline de curaj, până la mutarea sa în San Francisco, când transformat într-un animal blând şi blajin, ajunge să aibă proprii săi pui. Cartea le oferă copiilor o adevarată lecţie de curaj şi ambiţia de a-şi depăşi limitele, dar şi episoade pline de încărcătură emoţională cum este cel în care Colţ Alb îşi salvează stăpânul de la moarte.

Fram Ursul Polar

Fram, ursul polar este un roman al scriitorului Cezar Petrescu. Ursul Fram a fost de mic vedeta circului Strutki, dar când numerele sale de acrobaţie nu îi mai reuşeau, îngrijitorii circului decid să îl trimită pe Fram înapoi la Polul Nord, locul în care s-a născut. Fram este lăsat să trăiască pe o insulă acoperită de gheţuri, nepopulată de oameni. După mai multe peripeţii, dar şi pentru că îi salvează de la moarte pe Otto şi Egon, doi vânători, Ursul Fram se întoarce în lumea oamenilor.

Foto: www.nymetroparents.com

Adaugă comentariu