4 fraze pe care să le folosești conform metodei Montessori pentru a educa un copil sigur pe el

4 fraze pe care să le folosești conform metodei Montessori pentru a educa un copil sigur pe el

Profesorii conform metodei Montessori de educație folosesc frecvent câteva fraze pentru a-i ajuta pe copii să crească siguri pe sine și în forțele proprii. Vă puteți inspira din metodologia lor și folosi aceste fraze acasă.

1. A fost greu, dar ai reușit!

De fiecare dată când îi vei spune asta, îl vei ajuta să înțeleagă că este capabil să depășească obstacole și să realizeze lucruri deosebit de grele.

2. Cui poți cere ajutorul?

Pune-i întrebări deschise, astfel încât piciul să învețe cum să-și rezolve problemele. De fiecare dată când găsește copilul va câștiga mai multă încredere în propriile capacități.

3. Am nevoie de ajutorul tău!

Indiferent cât de mic este copilul, găsește modalități prin care el te poate ajuta și își poate aduce contribuția. Daca îi dai ocazia să te ajute la treburile casnice, îi vei transmite mesajul că este un membru valoros și capabil, plus că devine și mai sigur pe el pentru viitor.

4. Ai nevoie de o pauză?

Sunt momente când copilul este la capătul puterilor. Nu neapărat fizic, chiar și moral. Dacă îl întrebi și mai ales dacă îi oferi posibilitatea să ia o pauză, îl vei învăța astfel că există lucruri care îi pot părea grele, dar după un răgaz pot fi făcute mai ușor.

Siguranța de sine și rezistența trebuie încurajate cu răbdare și afecțiune, în timp, însă sunt niște calități care îi vor fi de mare folos copilului pe tot parcursul vieții.

 

Sursa: copilul.ro; g.cz

Adaugă comentariu