6 sfaturi ca să nu mai țipi la copii

6 sfaturi ca să nu mai țipi la copii

Nu rare sunt cazurile când părinții nu mai rezistă capriciilor copilului și ridică vocea. Dar e o acțiune distructivă. Nici părintele nu se liniștește, nici pe copil nu-l strunește pentru mult timp țipatul la el. În articol găsiți 6 sfaturi cum să faceți față momentului când vă doriți să țipați la copil.

1. Respiră!

O respirație conștientă, cu inspir și expir, face minuni. Înainte să te ia gura pe dinainte și să ridici din nou tonul la copilul care a răsturnat ceaiul a zecea oară, încearcă să îți aduci aminte să respiri și să te calmezi. Pauza de gândire de câteva secunde te poate readuce cu mintea în realitatea apropiată și poți, astfel, aplana mai ușor situația.

2. Ia-l în brațe!

Un copil nervos care testează limitele părinților lui de nenumărate ori pe zi e un copil care are nevoie de conectare și de atenția ta. Care se poate calma mai degrabă cu liniște și iubire, decât cu scandal și amenințări. Când simți că situația scapă de sub control, ia-ți copilul în brațe și uite așa vă faceți reciproc bine: detensionezi starea proastă a celui mic, te calmezi și tu în scurt timp.

3. Dă muzică mai tare!

Funcționează, atât pentru cel mic care urlă din senin și nu mai știi de la ce a pornit cearta, cât și pentru tine, care nu te mai poți abține. Dă sonorul tare la muzică și eventual poți încinge un dans mic care să îți consume furia.

4. Mușcă-ți limba!

Alfie Kohn, celebrul autor american de cărți de parenting, spune că părinții înțelepți au mereu limba mușcată. Așa că mușcă-ți limba (ușurel se poate și la propriu) și încearcă să apelezi la rațiune.

5. Pleacă în altă cameră!

O pauză de 5 minute, în baie sau în dormitor, ajută la relaxarea minții. Decât să ții prelegeri fără audiență și să țipi la copii să își facă curat în cameră, mai bine te izolezi un pic și îți regăsești calmul. Până la urmă, o cameră murdară nu a „omorât” pe nimeni, poate doar niște nervi de părinți.

6. Uită-te în oglindă!

La sigur nu-ți place nici ție cum arăți când ești pe punctul de a exploda de nervi. O oglindă la timpul potrivit face minuni pentru liniștea familiei, așa că asigură-te că ai peste tot prin casă câteva oglinzi mici pe care le poți scoate la nevoie.

 

Tu ce metode aplici pentru a te opri din țipatul la copii?

 

Informații: totuldespremame.ro

Foto simbol: fashionbookkids.ru

Adaugă comentariu