Cât de important este somnul de la amiază pentru copii

Cât de important este somnul de la amiază pentru copii

Somnul de după-amiază trebuie inclus obligatoriu în programul zilnic al unui copil, cel puțin până la vârsta de nouă ani. Acesta are o mulțime de beneficii în dezvoltarea armonioasă a celor mici, atât la nivel fizic, cât și psihic, beneficii care au fost demonstrate științific.

Statisticile din ultima perioadă demonstrează faptul că din ce în ce mai puțini părinți aleg să își culce copiii la amiază, fapt care perturbează stilul de viață al celor mici și care le afectează în mod starea de sănătatea.

Iată care sunt beneficiile unei ore de somn după-amiază asupra copiilor:

- stimulează creșterea;

- îmbunătățește sistemul imunitar;

- activizează capacitatea intelectuală a copilului;

- asigură copilul cu doza necesară de energie pentru întreaga zi;

- îmbunătățește memoria, capacitatea de concentrare și relaționare;

- stimulează creativitatea.

Beneficiile date au fost demonstrate prin intermediul unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Amherst din Massachusetts, Statele Unite. Specialiștii vorbesc despre importanța majoră a somnului de după-amiază asupra dezvoltării capacității intelectuale a copiilor. Potrivit acestora, 40 de copii au fost incluși în această cercetare, iar cei care au dormit după-amiaza au demonstrat o mai mare capacitate de concentrare asupra activităților pe care le-au efectual în restul zilei și a doua zi, dimineața, față de cei care nu au dormit deloc în timpul zilei. 

Cum să-i convingeți pe copii să doarmă la amiază?

- Le spuneți o poveste interesantă înainte de somn sau puneți muzică lentă și liniștitoare;

- Aduceți în patul copilului jucăriile sale preferate și spuneți-i că ele deja dorm și că îl așteaptă și pe el să doarmă alături de ele;

- Le puteți promite că după ora de somn veți mergi în parc pentru a vă juca, însă trebuie să doarmă pentru a avea energie;

- Creați-i copilului o rutină zilnică și respectați în fiecare zi aceeași oră de somn.

Foto: datismattress.com

Informații: kidmagia.ro

Adaugă comentariu

Închide