Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Copiii cărora li se citesc povești cresc mai inteligenți și mai sociabili

Copiii cărora li se citesc povești cresc mai inteligenți și mai sociabili

Specialiștii le recomanda părinților să le citească încă de mici copiilor, pentru a le îmbogăți limbajul și abilitățile de socializare. Părinții și îngrijitorii le dau copiilor un avantaj prin lectură, care contribuie la crearea unor legături puternice între ei, la dezvoltarea unui IQ ridicat și la îmbogățirea vocabularului.

Potrivit unui articol pe portalul specializat utilecopii.ro, dacă copiilor li se citesc povești, aceștia încep a citi singuri mai devreme.  Micuții cărora li se citește au un vocabular mai bogat și sunt mai deschiși la comunicare.

Părinții ar trebui să le citească copiilor încă de la vârste fragede. Copiii se calmează mai ușor atunci când aud vocea părinților, deoarece au auzit aceasta voce încă atunci când se aflau în burtica mamei, iar ritmul vocii le este familiar și liniștitor. Conform unui articol științific din SUA, copiii ai căror părinți le citeau povești aveau scoruri mai mari la testele de inteligență.

De asemenea, cărțile despre valori sau empatie oferă un fundament puternic pentru copii în viitoarele interacțiuni cu ceilalți.

Cititul este fundamentul limbajului. Astfel, copilul va învăța mai repede că vorbirea înseamnă context, propoziții, gramatică și cuvinte. Pe la 2-3 ani se dezvoltă capacitatea copiilor de a vorbi, iar poveștile și cărțile le oferă cuvintele și propozițiile de care au nevoie.

Se mai consideră că cititul poveștilor sau a cărților la general îi ajută pe copii să-și dezvolte și capacitatea de a se concentra. Respectiv și acesta este un beneficiu ca să nu ignorați lecturarea cărților pentru micuții voștri.

 

Foto simbol: lasvegas.informermg.com

Share:

Articole recomandate