Copiii încăpăţânaţi au cele mai mari şanse să devină adulţi de succes

Copiii încăpăţânaţi au cele mai mari şanse să devină adulţi de succes

Aveţi un copil încăpăţânat care nu vă ascultă aproape niciodată? Un nou studiu explică de ce acest lucru ar putea fi un semn bun.    

Un studiu recent, care a urmărit comportamentul elevilor din primii ani de şcoală până la maturitate, a descoperit că cei care încalcă regulile sau, mai bine zis, îşi contrazic părinţii des, ajung de cele mai multe ori studenţi foarte buni sau adulţi cu salarii foarte bune, potrivit gandul.info.

Copiii între 8 şi 12 ani au fost evaluaţi din perspectiva trăsăturilor non-cognitive de personalitate precum conştiinciozitate academică, sentimentul de a avea dreptul să facă ceva sau gradul de sfidare. Peste patruzeci de ani, cercetătorii au luat din nou legătura cu participanţii la studiu pentru a vedea cum au devenit ca adulţi. Încălcarea regulilor şi sfidarea părinţilor au fost trăsăturile care au prezis cel mai bine succesul lor la maturitate.           

Copiii încăpăţânaţi au reacţii puternice bazate pe instinct, pentru care vor lupta chiar dacă e ilogic, spun terapeuţii. Ei obţin cu orice cost ceea ce vor. Partea bună este că astfel de copii sunt mai dispuşi să facă ceea ce trebuie, decât să imite ce fac prietenii lor. Dacă părinţii îi pot motiva şi le pot da un scop, aceşti copii pot deveni lideri motivaţi care vor face ceea ce trebuie chiar dacă trebuie să facă acest lucru pe cont propriu.

Foto: glitterpopupparties.com

Adaugă comentariu

Închide