La ce oră trebuie să mergi la somn ca să te trezești odihnit

La ce oră trebuie să mergi la somn ca să te trezești odihnit

Mulți dintre noi se trezesc foarte greu dimineața și nu știu cum să-și organizeze timpul în așa fel încât dimineața să fie odihniți și plini de energie. Probabil nu știai că ora de culcare are un impact asupra stării tale de odihnă. De asemenea, important este nu doar cât de mult dormim, dar și respectarea unei anumite ore de culcare, adică stabilirea unei ore fixe.

1. Acest tabel te va ajuta foarte mult pentru a-ți repartiza corect timpul și ca să calculezi exact ora la care trebuie să mergi la somn ca să te simți odihnit.

 

2. Nu vă schimbați locul de somn, dormiți mereu în același loc. Nu este recomandat să lucrați în camera în care dormiți, dormitorul trebuie să fie strict pentru somn și odihnă.

 

3. În caz că dormiți rău noaptea, atunci încercați să evitați somnul de zi. Iar în caz că vă simțiți foarte epuizați, odihniți-vă cel mult 45 de minute.

 

4. Limitați timpul petrecut în fața televizorului, calculatorului, tabletei, telefonului etc., mai ales seara. Lumina degajată de aceste gadget-uri influențează negativ activitatea creierului și nu îi permite să se odihnească normal.

 

5. Nu mâncați în exces seara înainte de somn, dar nici nu vă culcați flămânzi. Încercați să nu consumați nimic cel puțin 2 ore înainte de somn, astfel vă veți trezi odihnit și cu mai multă energie. 

Foto: perfect-ask.com; hdfootagepro.com; adevarul.ro; sanatoszidezi.ro; fitaddict.me; starkov.su 

Adaugă comentariu