Savatie Baștovoi, despre cercul vicios creat de o propunere a Parentingul-ui

Savatie Baștovoi, despre cercul vicios creat de o propunere a Parentingul-ui

Preotul Savatie Baștovoi susține că încercarea de a educa părinții și nu copiii, așa cum o propune Parentingul, naște un cerc vicios, căci crește o nouă generație de copii care vor avea nevoie să fie educați abia când vor ajunge, la rândul lor, părinți.

El a scris pe grupul Antiparenting, ce l-a creat pe Facebook, că această atitudine este dintru început perdantă, deoarece se știe că nu maturitatea, ci copilăria este vremea când oamenii asimilează în chip firesc și cu ușurință orice învățătură. Nu doar limbile, gimnastica și îndemânările muzicale se deprind cu ușurință de către copii și greu, până la imposibil, de către adulți, ci orice altă educație este anevoios de imprimat adultului și ușor copilului.

Savatie Baștovoi accentuează că antiparenting nu este împotriva educației părinților, ci împotriva acestei ordini răsturnate ce stă la baza Parentingului și care va adânci criza din educație după ordinea descrisă mai sus. Educarea copiilor de azi este mai importantă decât REeducarea părinților.
 

Foto: Facebook/Savatie Baștovoi

Adaugă comentariu

Închide