Taberele pentru copii își încep activitatea din 1 iunie. Prețuri și cum pot fi obținute bilete gratuite

Taberele pentru copii își încep activitatea din 1 iunie. Prețuri și cum pot fi obținute bilete gratuite

Din 1 iunie, își încep activitatea taberele cu sejur de zi, care vor găzdui aproape patru mii de copiii. În țară vor fi deschise în jur de 60 de astfel de tabere, aflate în gestiunea instituțiilor de învățământ. Consultantul principal al Direcției învățământ general din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Daniela Cotovițcaia, a declarat pentru IPN că, din 4 iunie, își încep activitatea și 75 de tabere cu sejur complet, care vor găzdui în jur de 60 de mii de copii.

Costul unei zile de odihnă în taberele cu sejur de zi este de 137 de lei, iar în cele cu sejur complet, în jur de 175 de lei. 25% din totalul biletelor se oferă gratuit, iar restul se comercializează doritorilor cu 20% din cost.

Bilete gratuite sunt oferite copiilor din familiile beneficiare de ajutor social, monoparentale sau cele cu mulți copii, copiilor părinții cărora au participat la luptele de la Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl etc. Au parte de bilete gratuite și copiii care au demonstrat performanță. Elevii din școlile-internat se vor odihni gratuit în taberele selectate de către administrația instituțiilor, în baza bugetelor stabilite.

Șefa interimară a Direcției educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Rodica Guţu, a spus, la ședința operativă a Primăriei, că în municipiul Chișinău vor activa 23 de tabere cu sejur de zi, care vor găzdui peste două mii de copii. 375 de copii vor beneficia de bilete gratuite. Costul unui sejur de 15 zile va fi de 1160 de lei. Părinții vor plăti doar 232 de lei. Pentru taberele cu sejur de zi în care vor merge elevii Școlii auxiliare nr. 7 și ai Liceului cu profil tehnologic pentru copii slab văzători, în total 70 de copii, cheltuielile vor fi acoperite integral din bugetul municipal.

În cele trei tabere cu sejur complet aflate la balanța Direcției educație din sectorul Botanica și Centru, se vor odihni peste cinci mii de copii, dintre care 790 vor beneficia de bilete gratuite. Taberele arendate vor putea propune activități de asanare pentru peste șase mii de copii, dintre care o mie vor beneficia de bilete gratuite. Suma alocată este de peste 8, 7 milioane de lei.

 

Foto simbol: kh.vgorode.ua

Adaugă comentariu

Închide