Nereguli grave depistate la o grădiniță din capitală

Nereguli grave depistate la o grădiniță din capitală

În urma mediatizării subiectului despre toxiinfecţiile alimentare, înregistrate în cazul a doi copii din grădiniţa nr.100 din capitală, specialiştii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chişinău au evaluat instituţia de învăţământ preşcolar şi, drept urmare, au constat o serie de nereguli, cum ar fi:

– grupa afectată nu dispune de personal suficient (ajutor de educator),

– nu se respectă sistematic regimul de spălare şi dezinfectare a veselei şi a inventarului,

– nu se respectă măsurile de profilaxie a toxiinfecţiilor alimentare în blocul alimentar,

– se încalcă tehnologia preparării bucatelor.

În cadrul evaluării, au fost prelevate teste de salubritate de pe suprafeţele curate din blocul alimentar şi încăperile pentru copii, dar şi probe la calitatea apei potabile. De asemenea, personalul grupei afectate și al blocului alimentar a fost investigat la grupa bacteriilor enteropatogene, rezultatele analizelor fiind negative.

În cazul unuia dintre educatori, a fost depistat Staphyloccocus aureus 106. Investigaţiile de laborator ale probelor apei potabile din cooler la bacterii coliforme, colectată din grupa afectată, nu corespunde standardelor (acest lucru e posibil din cauza că dozatorul (coolerul) nu a fost curăţat sistematic).

Totodată, a fost efectuată supravegherea medicală a persoanelor aflate în contact, iar în grupa afectată a fost organizată dezinfecţia curentă şi cea finală.

Ca măsuri de sancţiune, a fost perfectat un proces-verbal de contravenţie administrativă pe numele directorului instituţiei.

Cazuri consecutive de îmbolnăvire nu au fost înregistrate.

Foto simbol: cugetliber.ro

Adaugă comentariu

Închide