O mămică se angajează bucătăreasă la grădiniță ca aceasta să nu se închidă

O mămică se angajează bucătăreasă la grădiniță ca aceasta să nu se închidă

O mămică al cărui copil frecventează Grădinița nr. 182 din sectorul Botanica al Capitalei a salvat instituția de la șomaj tehnic. Femeia a decis să se angajeze bucătăreasă acolo  doar ca instituţia să-şi reia activitatea în regim normal, după ce a fost închisă pentru o perioadă nedeterminată din lipsă de personal la bucătărie.

Deschide.md scrie că potrivit directoarei interimare a instituției, Silvia Andreicenco, femeia dispune de studii în domeniu și este pregătită să-și înceapă activitatea. Instituția mai așteaptă decizia unei persoane pentru funcția de ajutor de bucătar, şi abia când va fi întrunită şi această condiţie uşile se vor deschide pentru aproximativ 300 de copii.

Analizele și actele necesare pentru ca aceste persoane să fie încadrate în câmpul muncii „costă destul de mult”, a precizat directorul grădiniței.

Salariul brut stabilit pentru funcția de bucătar este de 1300 de lei. Dar, potrivit directoarei, femeia a fost de acord să exercite această funcţie pentru ca micuţul ei de aproape trei ani să poată merge la grădiniţă şi să fie, astfel, încadrat în procesul educaţional.

O situaţie similară e şi la Grădinița nr. 54 din capitală, unde un bucătar a fost transferat, temporar, de la Combinatul de Alimentaţie din sectorul Buiucani.

Ambele grădinițe își vor începe activitatea la 11 septembrie.

 

Foto simbol: wvagainstcommoncore.wvconstitutionaladvocates.com

Adaugă comentariu

Închide