Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Sfaturi pentru părinți: cum protejăm copiii de căldurile insuportabile ale verii

Sfaturi pentru părinți: cum protejăm copiii de căldurile insuportabile ale verii

 

Vara este anotimpul cu cele mai ridicate temperaturi de peste an. Bebelușii suportă mai greu căldurile, deoarece glandele lor sudoripare nu sunt dezvoltate complet, de aceea ei transpiră mai puțin, iar organismul lor este incapabil să se răcească singur. Drept urmare, din cauza temperaturilor prea ridicate, bebelușii sunt predispuși la hipertermie – temperatura prea ridicată a corpului ce le poate pune viața în pericol.

Pentru că cei mici nu pot spune atunci când le este sete sau cald, îți recomandăm o serie de sfaturi extrem de utile, care ți-ar putea fi de folos pentru a preveni unele situații neplăcute și pentru a te asigura că bebelușul tău este în siguranță.

 

1. Aveți grijă ca încăperea unde se află bebelușul vostru să fie una suficient de răcoroasă. Temperatura optimă din camera nou născutului este de 21-24 grade Celsius, ea putând să scadă până la 18-20 de grade Celsius, după primele luni de viață. 

2. Alegeți cu mare atenție hainele în care îmbrăcați copilașul. Cel mai bine este să optați pentru haine subțiri și largi din stofe naturale. Acoperiți capul bebelușului cu o pălărioară și acoperiți-i pielea cu o cremă cu factor de protecție, potrivită vârstei. În casă puteți să-l lăsați doar în scutec. 

3. Hidratați-vă odorașul. După șase luni de la naștere în alimentația copilului poate fi introdusă și apa. Așadar, atunci când este foarte cald, asigurați-vă că îi dați copilului un pic mai multă apă decât de obicei.

4. Nu scoateți copilul la plimbare în intervalul orelor 10.00 și 17.00.

5. Pentru răcirea camerei sunt recomandate sistemele de aer condiționat, dar aveți grijă să nu țineți copilul în aer rece. De asemenea, diferența de temperatură dintr-o cameră în alta nu trebuie să fie prea mare. Citește și 5 sfaturi pentru utilizarea corectă a aerului condiţionat

6. În perioada călduroasă faceți mai des băiță bebelușului. Aceasta reprezintă o metodă naturală de reglare a temperaturii corpului. Apa trebuie să fie călduță. Nu folosiți apă rece.

7. Bebelușii alăptați trebuie să aibă mai multe mese în zilele caniculare.

8. Atunci când doarme, acoperiți bebelușul doar cu un cearșaf subțire.

9. Nu vă lăsați bebelușul singur în mașină, nici măcar pentru o secundă. Atunci când călătoriți, asigurați-vă că cel mic stă în partea cu umbră a mașinii.

10. Verificați dacă cel mic nu este deshidratat, verificând dacă: gura și limba nu este uscată; nu are lacrimi atunci când plânge; ochii nu sunt tulburi; nu se urinează des; nu are pete cenușii pe piele; nu are febră și apatie; are pielea uscată; urina e mai închisă la culoare decât de obicei etc.

11. Țineți cont de faptul că pielea bebelușilor este foarte subțire și se arde foarte ușor, mult mai repede decât cea a adulților.

12. Țineți-vă bebelușii la umbră atât cât se poate. Micuții până la 12 luni nu trebuie să fie expuși la soare în zilele caniculare.

Foto: babygearblog.net

Share:

Articole recomandate