Cum alegem corect încălțămintea de iarnă a copilului
- 2017-12-22
- 4898
Alegerea celor mai potrivite modele de încălțăminte pentru copii în perioada rece a anului poate părea o sarcină dificilă, dar dacă luăm in considerare câțiva factori esențiali, atunci procesul se va armoniza destul de bine cu necesitățile acestui anotimp. Părinților nu le rămâne decât să țină cont de anumite criterii, astfel asigurând confortul și protecția necesară împotriva zăpezii și frigului.
Încălțămintea de iarnă include cel puțin trei caracteristici, aceasta trebuie să fie călduroasă, confortabilă și impermeabilă, calități valabile nu doar pentru încălțămintea copilului, de altfel.
De asemenea, este foarte importantă căptușeala specială pentru acest anotimp, din diferite materiale termice, în special lâna și branțuri (talpa din interior) moi și călduroase.
Pentru că oasele micuțului tău sunt în creștere, încălțămintea trebuie să aibă o talpă moale, flexibilă. În caz contrar, copilul se poate simți inconfortabil la mers, îi poate fi afectată creșterea sau poate să facă bătături. Modelele „originale" cum ar fi cizmulițele de cowboy sau alte modele extravagante pe care cel mic și le dorește sunt într-adevăr atrăgătoare, însă cele mai multe deformează piciorul copilului în timp.
Cele mai sigure fiind cele cu membrana (sau materialul) GORE-TEX. Aceasta este plasată între fața din piele și căptușeala. Fizic, seamănă foarte mult cu un material de căptușeala făcut din țesătura, totuși, are peste 1,4 miliarde de pori pe centimetru pătrat. Porii sunt de 20.000 de ori mai mici decât o molecula de apa – si de 700 de ori mai mari decât o molecula de vapor! Membrana menține picioarele uscate și, în același timp, permite să respire. Porii minusculi asigură faptul că apa nu penetrează membrana. Prin urmare, este 100% impermeabil. În același timp, permite transpirației să iasă din interior, asigurând, astfel, climatul perfect pentru picioare.
Încălțămintea pentru iarnă, chiar este recomandată a fi cumpărată cu 1-2 mărimi mai mari. Dacă iei ghetuțe sau cizmulițe cu blăniță, nu uită că mai trebuie să intre și o șosetută mai groasă, deci chiar dacă copilul spune că se simte bine, cere totuși un număr mai mare. În plus, piciorul copilașului crește de la o zi la altă, de aceea, dacă iei o încălțăminte care îi vine fix, riști să trebuiască să îi cumperi o altă pereche în doar câteva săptămâni.
Distanța până la vârf poate fi de 1 centimetru, însă nu mai mult de atât. Este normal să cumperi cu o mărime sau două marimi mai mult, dar e important să fii atentă la felul în care merge cu ei și să te asiguri că nu îi ies din picioare.
La dorință, se poate atrage atenția la culoare și modelul încălțămintei în funcție de hainele copilului. Sigur că dacă alegi o pereche sau două, este bine să te ghidezi și după hăinuțele pe care le are deja, și să te gândești cum vei asorta încălțămintea cu rochițele sau paltonașul de iarnă.
Dar nu uita că cel mai important este felul în care se simte copilul în aceste încălțări. În primul rând, nu cumpără încălțăminte pentru copil singură și fără să îl pui să probeze. Pune-l să probeze și stângul și dreptul, pentru că unele încălțări pot avea diferențe. Pune-l să meargă puțin prin magazin pentru a vedea dacă se simte bine sau nu. Întreabă-l de câteva ori acest lucru și privește-i mimica feței. Poate nu va ști cum să îți comunice verbal, dar sigur vei putea vedea adevărul privindu-i față.
În rest, nu vă rămâne decât să vă bucurați de zăpadă!
Sursa: qbebe.ro, ecco-shoes.ro