5 sfaturi importante atunci când cumpărați copilului uniformă școlară

5 sfaturi importante atunci când cumpărați copilului uniformă școlară

Doar câteva săptămâni ne mai despart de prima zi de școală. Până atunci însă, tema uniformei și a rechizitelor școlare începe să fie una dintre principalele subiecte de discuție ale părinților cu copii de școală. Din fericire, piața ne oferă o selecție destul de vastă de uniforme școlare, astfel că părinților, dar și viitorilor școlari le vine greu să se decidă pentru ce cămăși, pantaloni, fuste, sau sarafane să opteze.  

Veronica Pentelei, fondatoarea brandului autohton Crème Brûlée, care deja al treilea an consecutiv creează colecții capsulă perfecte pentru școală, vine cu câteva sfaturi pentru părinții aflați în dilemă.

#1. Cel mai important criteriu de care trebuie să țină cont părinţii atunci când aleg haina de școală pentru copil este stofa. Aceasta neapărat trebuie să fie una naturală. Aici enumerăm: lâna, bumbacul, mătasea. Nu vă îngrijorați dacă găsiți în unele stofe poliester, în cazul în care acesta nu depășește 20%. Poliesterul, în combinație cu bumbacul, dă stofei elasticitate. În această cantitate el nu provoacă alergii, transpirații și nu se electrizează.

#2. Atât timp cât nu avem o uniformă unică, elaborată de minister, fiecare părinte decide ce procură. Ideal ar fi ca uniforma să conțină câteva piese, care pot fi ușor combinate între ele, dar și pentru a menține o igienă corespunzătoare. În cazul fetițelor – cel puțin două bluzițe (una cu mânecă scurtă și una cu mânecă lungă), o fustiță și un sarafan. În cazul băieților – cel puțin două perechi de pantaloni, cel puțin două cămăși cu mâneca scurtă și lungă, și un sacou (la alegere). Dar opțiunea alegerii setului rămâne doar la discreția părinților și desigur depinde de capacitatea lor de procurare. 

#3. Dacă sunteți în impas financiar și vă doriți ca această uniformă să fie purtată pe parcursul întregului an școlar, căutați-o pe cea care conține piese ajustabile, sau să aibă rezervă la piese. Astfel în cazul în care copilul slăbește sau se îngrașă, uniforma să poată fi reglată după corp.

#4. Țineți cont de cromatica culorilor permise. Cu excepția instituțiilor care au stabilit o uniformă unică, cusută la comandă pentru toți copiii, de regulă majoritatea școlilor optează pentru alb, albastru diplomat și/sau negru. Dar uneori pot exista și excepții. 

#5. Țineți cont inclusiv de gusturile copilului. Este indicat să luați copilul cu dvs. atunci când mergeți să procurați haine pentru școală. Este foarte important ca uniforma aleasă să fie inclusiv pe placul lui și să corespundă caracterului lui.

Ce oferă Crème Brûlée pentru anul școlar 2017?

Nu suntem producători de stofă, respectiv toată stofa o procurăm de peste hotare. De aceea, alegem cu cea mai mare grijă stofa pe care o produc importatorii. În cazul Crème Brûlée, toate uniformele sunt cusută din stofă italiană de cea mai înaltă calitate.

Feed-back-urile clienților din anii precedenți mi-au întărit și mai mult convingerile și anume că uniforma trebuie să fie dură, rezistentă, comodă și să conțină un număr minim de unități. Astfel, setul pentru fete poate conține o bluziţă și o fustă, sau un sarafan; pentru băieți – pantaloni, cămașă și sacou.

Cămășile pentru băieți sunt făcute din stofă italiană - coton mercelezat. În termeni mai simpli acesta este bumbac de cea mai înaltă calitate din câte există la moment pe piață. El se deosebește de bumbacul simplu prin luciul pe care îl oferă fibra poleită din componența țesăturii.

La fel e și cu bluzele pentru fetițe, create din stofe italieneşti, de cel mai înalt nivel, special adaptate pentru acest soi de piese de vestimentație. Tipul stofei este unul foarte rezistent și nu își pierde din calitate nici măcar după spălări frecvente. Sarafanele sunt făcute din stofe care nu fac scame, nu se decolorează, se calcă ușor, nu se șifonează și își mențin forma.

Dacă în cazul băieților forma este una clasică (pantaloni, cămașă și sacou) în cazul fetițelor putem să ne punem imaginația la contribuție.

Crème Brûlée a creat pentru fetițele mai romantice sarafane cu volănașe, falduri și cute. Iar pentru fetițele mai băiețoase - bluzițe cu cravată și sarafane trapezate după moda anilor 60, un stil rezervat și minimalist.

Uniformele școlare marca Crème Brûlée sunt create pentru elevii claselor a I-a – a XII-a. Prețul lor variază între 400 lei și 590 lei per unitate. Le puteți vedea pe pagina de facebook a brandului

Magazinele unde pot fi procurate uniformele brandului Crème Brûlée:

Showroom - str. Petru Rareș 39/1

CC UNIC - et. 3, zona din Inimă

CC Zorile - et. 2, zona din Inimă

FotoCrème Brûlée

Adaugă comentariu