Ce-ți spune culoarea preferată a copilului tău despre personalitatea lui

Ce-ți spune culoarea preferată a copilului tău despre personalitatea lui

Crezi sau nu, psihologia culorii spune mult mai multe despre noi decât am crede și, de asemenea, despre copiii noștri. Ce înseamnă acea culoare care îi place atât de mult micuțului tău și ce îți spune despre personalitatea lui?

În calitate de adulți, putem explica deciziile pe bază a ceea ce știm că este cel mai bine pentru noi, dar copiii mici trăiesc într-o lume a lor, în care își creează regulile lor.  Acest lucru este valabil și pentru psihologia culorilor.

Vrei să știi de ce copiii mici se atașează atât de mult de anumite culori? Culorile sunt ca mâncarea pentru ei. Din perspectiva teoriei culorilor, fiecare micuț este atras de culorile de care are nevoie emoțional la momentul respectiv. Și nu există nicio problemă dacă sunt „fixați” pe anumite culori. Uneori, o anumită culoare face un copil să se simta bine, deoarece îl calmează.

Unele culori precum albastru sau albastru deschis pot fi calmante, deși alți copii pot fi mai atrași de culorile mai calde, cum ar fi roșu sau portocaliu. Totul depinde de nevoile specifice ale celui mic.

Culorile pot fi simbolice sau reprezentative. De exemplu, inima reprezintă iubirea și este mai mult legată de roz și verde. Prin urmare, o fetiță focalizată pe dragoste își dorește să poarte la grădiniță rochia roz de prințesă. Apoi, în clasa a treia, când îi plac unicornii, zânele și obiectele mistice, își schimbă culoarea preferată în violet.

Chiar și adulții își pot schimba preferințele de culoare de-a lungul vieții. Dacă un copil pare să fie blocat pe o anumită culoare acum, la sigur în timp va prefera altceva.

Ce spune culoarea preferată a copilului tău despre personalitatea lui:

Roșu. Copiilor mici le place adesea culoarea roșie, deoarece au voință puternică. Ei sunt cei care, atunci când vor ceva trebuie îndeplinit chiar în acel moment. Această culoare este preferată și de micuții extrovertiți.

Albastru. Persoanele mai calme și senine tind să opteze pentru culoarea albastru. Culorile reci ca albastrul oceanului și cerului sunt foarte liniștitoare. Copiii cărora le place albastrul sunt destul de calmi.

Verde. Cei mai tandri și mai iubitori copii aleg adesea verde drept culoare preferată. Acești micuți tind să caute siguranță și să fie fideli oamenilor pe care îi iubesc. Ei își doresc să aibă prietenii de lungă durată.

Roz. Culoarea roz este, de obicei, pe gustul copiilor capricioși și jucăuși. Aceștia au mai multă imaginație. Distracția este cel mai important lucru pentru ei. Aceste calități sunt prezente și la adulții cărora le place această culoare.

Violet. Copiii cărora le place violetul sunt artiști în devenire! Au tendința să gândească mereu un pic mai departe, au multă imaginație și le place să contribuie cu soluții, ori de câte ori apare orice tip de conflict. Au o anumită sensibilitate pe care ceilalți copii nu o au.

Portocaliu. Copiii care preferă portocaliul tind să fie prietenoși și sociabili și le place să se afle în centrul atenției. Acestora le place să se distreze și să se simtă bine. 

Galbenul este culoarea gâditorilor. Copiii cărora le place galbenul sunt buni la planificare și strategie. Chiar dacă asta înseamnă doar să știe să-și organizeze jucăriile.

Negru. Copiilor mici le poate placea și culoarea neagră. Această culoare sugerează o personalitate care tinde spre o dispoziție proastă. Deși este și un semn de eleganță, rafinament și sensibilitate.

 

Sursa: copilul.ro; lada.kz

Adaugă comentariu