Ce fel de meniu să pregătiți pentru o petrecere organizată copiilor

Ce fel de meniu să pregătiți pentru o petrecere organizată copiilor

Meniul pentru o petrecere organizată copiilor diferă cu mult față de cel pe care îl pregătești maturilor. În primul rând mâncarea trebuie să arate interesant și să fie pe placul micilor oaspeți. Din articol aflați ce ar trebui să conțină un meniu la petrecerea copiilor.

În primul rând, renunțați la următoarele:

- produse exotice;

- mâncăruri iuți, prea sărate, prea grase, afumături etc.;

- produsele la care mulți oameni au alergie ca să nu vă complicați încercând să aflați dacă cineva din copii suferă de alergie la ceva anume;

- băuturi carbogazoase și cu coloranți;

- sosuri precum maioneza, ketchup, muștar.

 

 

Gustări:

- Tartine ușoare

Toate tartinele pot fi făcute interesant pentru copii dacă ingredientele sunt tăiate în anumite forme și aranjate precum eroii desenelor animate sau jucării.

- Fructe

Acestea pot fi tăiate la fel în diferite și puse pe bețișoare sau aranjate pe platouri creând anumite desene, scene sau orice vă dă în cap.

- Salată

Pentru comoditate, e mai bine să puneți salată în niște coșulețe comestibile pe care le faceți de sine stătător din aluat sau le cumpărați.

O sugestie ar fi ca aceste gustări să le gătiți împreună cu invitații, implicându-i astfel într-o activitate interesantă și utilă.

 

Dacă ați decis să le oferiți micilor invitați și mâncare caldă, atunci e bine să o serviți ca și gustările, fără a utiliza tacâmuri.

Câteva idei de mâncare caldă: plăcinte, pizza, clătite, bucățele mici de carne coaptă etc.

Nu uitați de băuturi. Pentru cei mici e bine să aveți pachețele cu suc, iar pentru oaspeții mai măricei puteți face suc din fructe proaspete, limonadă sau compot de casă. Se bucură de succes în rândul copiilor și cocktail-urile cu lapte și fructe.

Și la final rămân dulciurile. În afară de tortul de sărbătoare, vă propunem să faceți și dulciuri acasă. Puteți topi niște ciocolată neagră și apoi să treceți prin ea alune și nucușoare. Când se răcesc le serviți micilor invitați la petrecerea odorașului vostru.

Alte deserturi foarte mult apreciate de pici mai sunt: înghețată, biscuiți, napolitane, jele.

 

 

Informații: parents.ru

Foto: parents.ru; pinterest.com; semya-rastet.ru

Adaugă comentariu