Atenție! Jucăriile gelatinoase sunt periculoase pentru copii

Atenție! Jucăriile gelatinoase sunt periculoase pentru copii

Jucăriile Slime au mare succes în rândul micuților, iar vânzătorii ne asigură că acestea reduc nivelul de stres al copiilor. Dar, se pare că jucăria colorată, gumoasă și lipicioasă poate fi dăunătoare pentru sănătatea copilului.

Fiecare jucărie gelatinoasă Slime conține un nivel ridicat de bor, un compus chimic care este esențial în fabricarea acestor jucării. Anume din cauza nivelului ridicat al acestui element, jucăriile se păstrează omogene și lipicioase. Însă, Agenția Europeană pentru Produse Chimice a emis o atenționare care avertizează că borul poate produce iritații grave ale ochilor și poate cauza accese de crampe, vomă și diaree.

Cercetătorii au testat cele mai populare modele de jucării vândute de marile magazine de profil. Dintre cele 11 modele testate, 8 au depășit limitele de siguranță impuse de Uniunea Europeană. Limita de siguranță este de 300 mg la kilogram, iar unele o depășeau de patru ori.

S-a constatat faptul că unii dintre copiii care au încercat să reproducă aceste jucării acasă au suferit diverse tipuri de răni, iar îngrijorările privind nivelurile ridicate de bor din materialele folosite sunt în continuare la un nivel ridicat.

Sursa: copilul.ro

Adaugă comentariu