Cele două jucării care sunt în topul preferințelor copiilor în acest moment

Cele două jucării care sunt în topul preferințelor copiilor în acest moment

Kendama și fidget-ul spinner sunt primele în topul jucăriilor care fac furori în acest moment în rândul copiilor. Prin Chișinău vedem tot mai mulți copii cu spinner, însă kendama pare mai puțin populară în rândul copiilor din Moldova.

Deci, kendama este o jucărie de îndemânare de lemn tradiţională japoneză, care s-a bucurat la început de popularitate în rândul copiilor, dar a ajuns în scurt timp o jucărie pentru adulţi şi copii deopotrivă. O kendama este compusă în primul rând din „ken” care este mânerul şi din „tama” care este bila de lemn. Cele două părţi, ken şi tama, sunt legate între ele printr-un fir, o aţă numită „ito”.

 

Spinner-ul are forma unei flori cu trei petale și se folosește simplu: îl ții între degete și rotești, scopul final fiind acela de a scăpa de stres. Jucăria spinner sau fidget a apărut la scurt timp după ce kendama a făcut senzație.

Ulterior, pentru a putea controla fenomenul ce părea să acapareze copiii de pretutindeni, mai multe instituții de învățământ din Marea Britanie și Statele Unite au decis oficial să nu mai permită elevilor să se joace cu un spinner în timpul orelor de curs.

Specialiștii sunt de părere că jucăria poate da dependență și chiar distrage atenția utilizatorului în momente importante (cursuri, traversat strada etc).

 

În top 8 jucării care creează dependență, kendama și spinner sunt pe primele locuri, iar celelalte 6 jucării sunt: nisipul kinetic, bila cu giroscop, Buckyballs (216 biluțe magnetice diabolic de egale din care poți să faci tot ce-ți trece prin cap), brelocul cu bule, cubul cu butoane sau cardistry (jongleriile cu cărțile de joc). 

 

Informații: criticarad.ro

Foto: cnn.com; zelenodolsk.online; juggler.ro; kndm.ro

Adaugă comentariu