Jucăriile amigurumi - preferatele copiilor de toate vârstele

Jucăriile amigurumi - preferatele copiilor de toate vârstele

Jucăriile confecționate de Anastasia Manole cu siguranță răpesc privirea copiilor, dar și a maturilor, întrucât sunt foarte frumoase, plăcute la atingere și îți emană căldură. Trăim într-un secol împânzit de jucării necalitative și fără semnificații, mereu încercăm să alegem jucării diverse și inovative, dar uneori uităm de jucăriile sufletului, jucării cu care poți dormi alături și visa frumos.

Anastasia are 27 de ani și este mămica unui băiețel minunat de un an și patru luni. Acum este în concediul de maternitate, dar și activează în cadrul unui centru de resurse, lucrează cu copii cu CES și din familii social vulnerabile. Despre pasiunea ei pentru jucăriile amigurumi, dar și hand made, aflați din articol.

 

Pasiunea pentru lucrurile făcute hand made a persistat de mică. La început confecționam hăinuțe pentru păpuși, cred ca și majoritatea fetițelor ce doresc să creeze o garderobă frumoasă prietenelor sale mici. Apoi totul a luat un nou început atunci când am fost rugată să decorez un eveniment. După aceasta am hotărât să nu mă opresc aici. Începusem să confecționez tot ce vedeam  și ce îmi plăcea de pe forumurile hand made. În  momentul în care am văzut aceste jucării amigurumi m-am  îndrăgostit la prima vedere.

Prima jucărie a fost un urs care mai mult semăna cu o pisică, dar care până acum  își are locul său în colecția noastră. Jucăriile confecționate de mine sunt croșetate din fire fie de acril, fie din bumbac. Sunt umplute cu material hipoalergic, halofiber, ceea ce la permite jucăriilor să își mențină forma oricât  ar fi pipăite. Un factor benefic este și acela că nu există două jucării identice. Este un lucru manual care necesită mult suflet și dragoste.

Toate experimentele legate de tipul și forma jucăriilor noi sunt testate pe băiețelul meu. Este cel mai fidel client și tot odată cel mai onest jurat, care  nu se desparte de animăluțele sale croșetate. De regulă copiii sunt atrași de jucării moi și colorate, ceea ce este specific jucăriilor croșetate. Datorită materialelor din care sunt confecționate, îngrijirea acestora nu  necesită mare efort.

Confecționarea jucăriilor amigurumi este o pasiune care îmi aduce și „un bănuț” în bugetul nostru, care de fapt se epuizează foarte repede, pentru că meșterul are „boala materialelor puține”. Cred că într-o bună zi voi fi rugată să eliberez casa cu tot cu nenumăratele bobine și saci cu umplutură. În orice caz, cred că se merită să ai un hobby care îți liniștește spiritele, mai ales când este unul care îți permite să creezi  minunății.

 

 

 

 

 

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu

Închide