Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un copil riscă să rămână fără vedere după ce a fost rănit la ambii ochi de o petardă

Un copil riscă să rămână fără vedere după ce a fost rănit la ambii ochi de o petardă

Un copil de 13 ani din Craiova (România) a ajuns la spital cu ambii ochi afectați din cauza unei petarde. A fost internat la Oftalmologie și urmează să fie supus unei intervenții, transmite digi24.ro

Copilul a ajuns la spital în stare gravă, cu răni la ambii ochi. Acesta urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale, în încercarea de a i se salva vederea.

La Spitalul de Urgență din Craiova au fost internate 10 persoane care au căzut victime artificiilor, dintre care 3 sunt copii. 

Printre aceştia se numără şi un bărbat de 37 de ani, transferat de la SJU Târgu Jiu, diagnosticat cu politraumatism prin explozie, traumatism cranio-cerebral acut mediu, traumatism maxilo-facial cu multiple fracturi faciale, traumatism forte ochi drept şi fractura deschisă la ambele oase ale antebraţului stâng.

„Este conştient, stabil, dar grav. Primeşte îngrijiri complexe şi este monitorizat de către o echipă multidisciplinară de medici specialişti ORL, oftalmologi, specialişti chirurgie oro-maxilo-facială, neurochirurgie, ortopedie”, a precizat medicul Cristina Geormăneanu.

Ceilalţi pacienţi au primit îngrijiri medicale de urgenţă şi au fost eliberaţi la domiciliu, cu tratament în ambulator şi recomandarea de a se prezenta ulterior pentru reevaluare.

Share:

Articole recomandate