Armele tale în lupta cu simptomele alergice
- 2022-07-11
- 2004
Copii pot fi alergici la diferite alimente, medicamente, polen sau chiar la părul animalelor de companie. Simptomele alergiei la copii pot varia în funcție de alergen și se pot manifesta la nivelul diferitelor organe și sisteme.
Alergiile au loc când sistemul imunitar, adică sistemul natural de apărare al organismului, reacționează într-un mod exagerat la un anumit element din mediul înconjurător. De exemplu, polenul - care, în mod normal, este inofensiv - poate duce la o exagerare de acest gen în corp, iar această hiperactivitate a sistemului imunitar poate duce la rinoree (secreții nazale abundente), la strănut, la blocarea sinusurilor și la mâncărimi oculare și lăcrimare în exces. Alergiile afectează grav calitatea vieții copiilor, aceștia sunt mult mai pasivi și depresivi.
Ce sunt alergenii? Un alergen reprezintă orice substanță (antigen), cel mai adesea mâncată sau inhalată, care este recunoscută de sistemul imunitar și care provoacă o reacție alergică. Praful, polenul și mătreața care se ascunde în părul animalelor de companie sunt doar câteva exemple de alergeni comuni, însă este posibil ca o persoană să fie alergică la orice altceva.
Există trei tipuri principale de alergeni:
1. Alergenii inhalați
Aceștia afectează corpul când intră în contact cu plămânii persoanei sau cu mucoasele care căptușesc nările sau gâtul. Polenul este cel mai frecvent alergen care se inhalează, persoana afectată confruntându-se cu strănut, mâncărimi și secreții nazale, ochi înroșiți și lăcrimare excesivă, tuse.
2. Alergenii ingerați
Aceștia sunt prezenți în anumite alimente, cum ar fi arahidele, soia și crustaceele, iar persoana care îi ingerează și este alergică prezintă simptome specifice, cum ar fi mâncărime la nivelul gurii, umflarea feței și a gâtului, înghițire îngreunată, respirație șuierătoare și amețeală.
3. Alergenii de contact
Aceștia sunt alergenii care trebuie să intre în contact cu pielea persoanei pentru a produce o reacție alergică. Exemple de reacții care apar dacă o persoană intră în contact cu un alergen, cum ar fi o plantă numită iederă otrăvitoare sau urzica, sunt iritația și mâncărimile pielii.
E important de reținut că un alergen este de obicei o substanță inofensivă pentru majoritatea persoanelor, dar capabilă să declanșeze un răspuns exagerat care ia naștere în sistemul imunitar al persoanelor sensibile la acel factor și care are drept rezultat o reacție alergică.
De exemplu, dacă ești alergic la polen, sistemul imunitar identifică polenul ca pe un „invadator” care trebuie neutralizat. Apoi, sistemul imunitar răspunde la prezența acestui invadator, eliberând substanțe chimice care de regulă cauzează apariția simptomelor în nas, gât, ochi, urechi, pe piele sau în cerul gurii. Pe lângă polen, alți alergeni frecvenți sunt: acarienii de praf care sunt aproape invizibili pentru ochii noștri și au dimensiunea de aproximativ 0,2 - 0,3 mm.
Există persoane alergice la praful obișnuit care se depune pe mobile, la blana animalelor, mucegaiul, unele medicamente, mușcăturile sau înțepăturile unor insecte și diverse alimente.
În cazul acutizării simptomelor bolilor alergice, tratamentul constă într-o abordare complexă care include în primul rînd eliminarea agentului cauzator al alergiei (de ex daca s-a constat că, cauza alergiei este puful de pernă – este necesara schimbarea pernelor pe unele hipoalergene, administrarea cu recomandarea medicului a preparatelor antihistaminice, deoarece histamina este unul dintre principalii mediatori, ce participă la reacțiile răspunsului alergic.
Un ajutor părinților în lupta cu alergiile la copii este preparatul FENOKIT, un preparat antihistaminic eficient și sigur. Este singurul antialergic care poate fi administrat copiilor de la o lună.
Eficacitatea clinică înaltă a Fenokit este condiționată de efectele:
- Antialergic
- Antipruriginos
- Antiedematos
- Antiexudativ
- Sedativ
- Antiinflamator
Fenokit se utilizează în: urticarie, rinită alergică sezonieră, alergie medicamentoasă, alergie alimentară, varicelă, mușcături de insecte și altele.
Doza zilnică este de 2 picături la 1 kg masă corporală a pacientului, se administrează peroral, indiferent de mese, divizată în 3 prize.
Dacă FENOKIT este recomandat copiilor de la o lună, atunci L-MAY este un alt preparat antihistaminic de ultimă generație, conceput pentru a rezolva 2 probleme clinice majore ale alergologiei moderne la copiii de la 2 ani. Acestea sunt: rinita alergică și urticăria.
Rinita Alergică este boală inflamatorie cronică a mucoasei nazale, cauzată de o reacție alergică, care se dezvoltă ca răspuns la expunerea la alergenii inhalatorii.
Urticaria – este o boală a pielii, predominent de origine alergică, ce se caracterizează prin apariția rapidă a unor vezicule de culoare roz-pal, denivelate care provoacă mîncărimi intense și asemănătoare ca aspect cu veziculele de la arsura de urzică.
L-MAY este potrivit pentru tratament îndelungat, rapid și eficient, care îmbunătățește calitatea vieții în fazele acute de alergii. Este sub forma de picături, nu conține zahăr, coloranți și aromatizatori..
Reduce simptomele alergice la copilul tău cu preparatele FENOKIT și L-MAY pentru o viață confortabilă alături de copilul tău!