Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Astăzi copiii petrec timpul afară cam jumătate din cât petreceau, la aceeași vârstă, părinții lor

Astăzi copiii petrec timpul afară cam jumătate din cât petreceau, la aceeași vârstă, părinții lor

Știați că astăzi copiii petrec timpul afară cam jumătate din cât petreceau, la aceeași vârstă, părinții acestora? Dar atâtea studii și cercetări arată câte beneficii avem dacă petrecem timpul în natură, cât de mult contează pentru sănătatea noastră și a copiilor să petrecem cât mai mult timp afară.

Suntem corigenți la capitolul scos copilul afara.

 „Plouă? Nu iese, că se udă!”.

„Ninge? Mai mult de 15 minute n-are ce să caute afară”.

„Dacă adie un pic mai tare vântul, va sta în casă că este sensibil și începe imediat să strănute”.

Cum să nu fie copilul sensibil dacă iese 15 minute dimineața din casă până ajunge la grădiniță (și rar când părinții duc copilul pe jos până la grădiniță) și 15 minute seara înapoi spre casă.

Problema copilului „sensibil” este mai complexă

Nu este vorba doar despre mucușori și strănut, ci despre imunitatea copilului. Știați că în orașe crește foarte mult numărul copiilor cu astm? Un studiu a arătat că micuții care aveau norocul să locuiască acolo unde existau mulți copaci și unde nivelul de poluare nu era atât de mare, aveau șanse reduse de a se confrunta cu boli respiratorii.

De asemenea, copiii care petrec mai mult timp în aer liber au abilități motorii mai dezvoltate, sunt mai puțin neastâmpărați, mai puțin frustrați și mai puțin bolnavi.

Un copil care petrece suficient timp afară reușește să se concentreze mai repede, mai spun cercetătorii. Contactul cu natura îi ajută și pe copiii cu deficit de atenție.

Copiii au nevoie de „doza de verde”. Lasă-l să privească plantele și copacii, să se bucure de acel verde frumos și crud – natura este medicamentul perfect pentru reducerea stresului.

 

Sursa: superbebe.ro; nashideti.org

Share:

Articole recomandate