Atenție! De ce nu e bine să le dăm orez expandat copiilor

Atenție! De ce nu e bine să le dăm orez expandat copiilor

Rondelele de orez expandat sunt populare atât în rândurile copiilor cât și a adulților, fiind considerate sănătoase și benefice. Un stiudiu recent însă a demonstrat că aceste rondele dar și gustările dulci pe bază de orez expandat conțin o cantitate îngrijorătoare de substanțe cancerigene.

Cercetarea a fost condusă de Agenţia Naţională pentru Siguranţă Alimentelor din Suedia şi a presupus examinarea a 102 produse pe bază de orez disponibile pe piaţă. În multe dintre acestea, medicii au descoperit un nivel ridicat de arsenic, informează HealthyFoodTeam.com.


Potrivit realitatea.ro, agenția a revizuit recomandările în ceea ce privește aceste alimente. Orezul, terciul din orez, tăieţeii şi cerealele din orez nu ar trebui consumate de copii de mai mult de patru ori pe săptămâna. Cea mai mare cantitate de arsenic s-a descoperit în rondele, care nu ar trebui să facă parte din alimentaţia celor mici sub nicio formă.


Emma Halldin Ankarberg, toxicolog al agenţiei din Suedia a afirmat că pentru adulţi această gustare consumată cu moderaţie nu periclitează starea de sănătate, dar în cazul copiilor sub 6 ani ar trebui interzisă.

Foto: realitatea.net

Adaugă comentariu

Închide