Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Copiii petrec foarte puțin timp pe afară, chiar mai puțin decât pușcăriașii, studiu

Copiii petrec foarte puțin timp pe afară, chiar mai puțin decât pușcăriașii, studiu

Site-ul TreeHugger afirmă că în timp ce pușcăriașilor din închisori de maximă securitate din Statele Unite le sunt garantate doua ore pe zi petrecute afară, cel puțin jumătate din copiii din toată lumea, petrec mai puțin de o oră pe afară. Un sondaj de opinie efectuat în 10 țări a relevant faptul că o treime din copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani petrec mai puțin de 30 de minute pe zi afară. Sondajul a inspirat o nouă campanie denumită „Noroiul este bun! Eliberați copiii!”.

Fără timp afară = tortură

Pușcăriașii de la o închisoare de maximă securitate din Indiana s-au referit la timpul petrecut zilnic afară ca fiind „cel mai bun moment” al zilei pentru ei. Atunci când au fost întrebați ce părere ar avea dacă timpul alocat activităților în aer liber s-ar reduce la doar o oră pe zi, pușcăriașii au declarat că acest lucru ar duce la mai multă furie și resentimente, unul dintre ei a spus că ar fi o „tortură”

Generația inactivă, privată de natură

Un alt studiu efectuat a descoperit că unul din nouă copii nu a fost în parc, în pădure, la plajă sau în orice alt astfel de mediu natural de cel puțin 12 luni. Huffington Post a relatat că deoarece astăzi copiii petrec doar jumătate din timpul pe care părinții lor l-au petrecut afară, producem „o generație inactivă, fără imaginație și lipsită de sociabilitate”.

Doar jumătate din copii au construit vreodată un castel de nisip la plajă sau au făcut un picnic în alt loc decât la ei în curte, și mai mult de o treime din copii nu s-au jucat vreodată în noroi. Mai mult decât atât, aproximativ jumătate din copii aleg să-și petreacă timpul în fața monitoarelor, singuri, decât să se joace cu alți copii pe afară.

Beneficiile indisputabile ale timpului petrecut în aer liber

Suntem activi fizic atunci când petrecem timp afară, așa că suntem mai puțin predispuși obezității. Atunci când razele soarelui ne ating pielea, producem vitamina D, care ajută la un număr mare de probleme legate de sănătate. Studiile științifice au arătat că timpul petrecut afară reduce procentajul bolilor cardiace, a osteoporozei, a sclerozei multiple și a unor forme de cancer. Copiii care suferă de sindromul atenției deficitare se concentrează mai bine atunci când petrec timp în aer liber. Și atunci când petreci timp în natura, ești în toane mai bune și scade stresul și reduce anxietatea.

 

Informații: copilul.ro

Foto simbol: mrsberry.de

Share:

Articole recomandate