De ce frigul este bun pentru sănătatea ta și a copiilor

De ce frigul este bun pentru sănătatea ta și a copiilor

Adesea, oameni se feresc de frig și „urăsc” iarna pentru temperaturile reci pe care le are. Însă puțini știu câte efecte benefice are frigul asupra organismului, și că de fapt această perioadă a anului este cea mai binevenită pentru organismul uman. Vedeți mai jos de ce nu trebuie să vă feriți de iernile geroase și de puterea lor binefăcătoare.

Îți oferă mai multă energie

Expunerea la frig și plimbările în aer liber atunci când afară este ger, te pot energiza mai mult decât o cafea. Însă nu trebuie să stai foarte mult în frig, este suficient 15-20 minute zilnic.

Adormi mai ușor seara

Dacă stai o perioadă de timp la temperaturi scăzute, acest lucru te va ajuta să adormi mai repede, dar și să ai un somn de calitate. Conform studiilor, persoanele care suferă de insomnii au o temperatură interioară mai ridicată, iar frigul ajută la reglarea acestui inconvenient. De aceea de multe ori când intri în casă de la frig la căldură, te topești de somn.

Permite creierului să lucreze mai bine

Aerul rece permite creierului să se oxigeneze mai bine, fapt care duce la o bună funcționare a acestuia. Temperaturile ridicate duc la diminuarea glucozei din organism, substanța care este folosită în procesele cognitive. De aceea atunci când aerul este mai rece creierul nostru lucrează mult mai bine.

Respiri foarte ușor și fără probleme

Vara și primăvara, aerul este foarte greu de respirat din cauza nivelului ridicat de radiații solare. Iarna dimpotrivă aerul este foarte ușor de respirat și este de o calitate foarte bună. Este foarte bine ca atunci când afară este frig să inspiri cât mai mult aer proaspăt. Ai grijă, totuși, să respiri pe nas, nu pe gură! 

Ai o circulație mai bună a sângelui

Este semn bun dacă te întorci de la plimbare cu obrajii roșii. Acest lucru înseamnă că vasele de sânge de la nivelul pielii au o activitate intensă, circulația fiind accelerată de temperaturile scăzute. Frigul oferă pielii mai multă elasticitate și luminozitate.

Timpul perfect pentru sport

Atunci când faci sport în căldură și la o umiditate ridicată, îți expui corpul la un stres suplimentar, care poate fi eliminat doar iarna. Studiile arată că alergătorii obțin un rezultat mai bun dacă practică această activitate iarna.

Infecțiile și inflamațiile se nimicesc

Știți destul de bine, cât de benefic este un pachet de gheață aplicat pe un mușchi inflamat și ce efecte uimitoare are. La fel e și frigul pentru organism, acesta ajută la tratarea durerilor musculare, este un bun ajutor împotriva infecțiilor, deoarece celulele responsabile de imunitate se multiplică cel mai ușor atunci când sunt expuse la aer rece.

Foto: whistler.com; Informații: okmagazine.ro

Adaugă comentariu

Închide