Evghenii Komarovskii: E îngrozitor ca în secolul 21 oamenii să moară de rujeolă

Evghenii Komarovskii: E îngrozitor ca în secolul 21 oamenii să moară de rujeolă

Pediatrul ucrainean, Evghenii Komarovskii, susține că este o chestie bizară și chiar îngrozitoare ca în secolul 21 oamenii să moară de o astfel de boală precum rujeola, mai ales că aceasta poate fi prevenită foarte ușor prin vaccinarea copiilor. Medicul a vorbit în cadrul unui interviu despre mai multe epidemii cu care se confruntă țara vecină, Ucraina, și care au apărut în mare parte din cauza scăderii nivelului de vaccinare.

Evghenii Komarovskii subliniază că spre exemplu în Italia, unde nivelul de vaccinare contra rujeolei a scăzut până la 80% și a început un val de îmbolnăviri – circa 2 mii de persoane au contractat boala, autoritățile imediat au interzis accesul în instituțiile de învățământ copiilor nevaccinați iar părinții sunt amendați cu 500 de euro dacă refuză vaccinarea copiilor. Pe când în Ucraina, unde nivelul de vaccinare contra rujeolei a coborât până la 50%, unde s-au îmbolnăvit sute de mii de persoane, iar câteva zeci au decedat, lumea se mai întreabă dacă să se vaccineze.

Medicul a accentuat că copiii trebuie vaccinați. Ba a mai spus că dacă oamenii își doresc să conecteze mecanismul de selecție naturală (când cel mai puternic supraviețuiește n.a.) atunci nu au decât, însă e păcat că copii „suferă din cauza prostiei părinților”.

Potrivit medicului, Organizația Mondială a Sănătății consideră că la începutul anilor 2000 ar fi trebuit să fie complet eradicată rujeola datorită vaccinării. Însă a subestimat puterea campaniilor de antivaccinare și acum oamenii mor din cauza unei boli ce poate fi prevenită atât de ușor.

Interviul complet cu medicul îl puteți urmări mai jos:

Foto simbol: tv.112.ua

Adaugă comentariu