Febra la copii

Febra la copii

„Febra” este un simptom frecvent la copii. Răcelile şi gripa, apariţia dinţilor şi durerile în gît, dar şi bo­lile, care stau la baza lor, cunoscute sub numele de „boli ale copilăriei” sunt cauze frecvente. Dar de ce copiii fac adesea febră?

Unul dintre motive că copiii fac deseori febră este faptul că ei încă nu au contactat cu foarte mulţi agenţi cauzali ai bolilor, prin urmare, sistemul lor imunitar este supus mai frecvent provocărilor. Cu o reacţie imună naturală, aşa ca creşterea temperaturii corporale interne peste 38°C (măsurată rectal), organismul se apără împotriva influenţelor nocive. În plus, termoreglarea la copii este un proces mult mai dificil decît la adulţi. În condiţii normale, aceasta funcţionează bine, însă se poate dezechilibra foarte uşor, deoarece suprafaţa corporală mai mică a copilului nu permite mecanismului de compensare să funcţioneze la fel ca la adulţi.

Acţionînd ca un semnal de alarmă şi reprezentînd, de fapt, reacţia de apărare a organismului împotriva influenţelor nocive, febra, în general, nu este periculoasă şi nu necesită tratament de fiecare dată cînd temperatura corpului copilului creşte. Cu toate acestea, febra la copii trebuie întotdeauna urmărită cu atenţie şi luată în serios. 

Consultaţi un medic dacă:

  • Copilul este mai mic de 3 luni.
  • Febra nu scade de la sine sau durează mai mult de trei zile.
  • Copilul are convulsii febrile.
  • Copilul transpiră abundent și nu vrea să consume lichide.
  • Cauza febrei este neclară.
  • Copilul prezintă simptome ale unei boli (de exemplu, rujeolă sau oreion).
  • Copilul simte durere.
  • Starea copilului se agravează.
  • Părinții sunt îngrijorați de starea copilului.

MIG® pentru copii cu ibuprofen asigură ameliorarea rapidă a febrei şi durerii.

Copiii nu trebuie să sufere de febră şi dureri mai mult decît este necesar. În farmacii sunt disponibile medicamente, care conţin diferite substanţe active pentru ameliorarea durerii şi reducerea febrei la copii. Acestea au fost elaborate special pentru utilizare la copii pentru a-i ajuta să lupte cu boala reducînd simptomele ce o însoţesc. Ce medicament să alegem? 

Ibuprofenul, substanţa activă din MIG® pentru copii, s-a dovedit a fi deosebit de eficace împotriva febrei şi durerii. Ibuprofenul (2%) din MIG® pentru copii oferă o reducere rapidă şi de lungă durată a febrei – chiar şi în cazul febrei înalte. El îşi instalează efectul în circa 15 minute, iar acţiunea sa durează pînă la 8 ore. Astfel, copiii ar puta să simtă bine mai repede şi pentru mai mult timp. În plus, ibuprofenul reduce eficient durerea şi are un efect antiinflamator, ameliorînd astfel starea generală a copilului.

MIG® pentru copii în general este bine tolerat, iar manipularea sa este uşoară. Acesta oferă o dozare simplă şi precisă, deoarece este însoţit de o seringă dozatoare practică.

MIG® pentru copii are un gust bun, ceea ce face mai uşoară administrarea sa copiilor şi nu conţine adaos de zahăr, coloranţi sau alcool.

MIG® pentru copii este destinat pentru tratamentul febrei şi durerii la copiii de la 6 luni (5 kg) pînă la 9 ani (29 kg).

Acesta este un medicament. A se citi cu atenţie instrucţiunea pentru administrare. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Număr de înregistrare: 19638 din 16.07.2013

Material elaborat 20.11.2015. Codul materialului: MD-MIG-35-2015

Adresa: str. Alexandru cel Bun, 85, Chișinău, RM

Tel.: (373 22) 21-25-58, Fax: (373 22) 24-42-84

Adaugă comentariu

Închide