În Moldova sunt cei mai puțini copii obezi în comparație cu restul țărilor europene

În Moldova sunt cei mai puțini copii obezi în comparație cu restul țărilor europene

Copiii din Moldova sunt mai slabi decât în restul țărilor europene, mai exact, Moldova este pe ultimul loc la capitolul obezitate în rândul copiilor. Publika TV anunță că potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, în 2016 în ţara noastră numărul băieţilor obezi era puţin peste trei la sută, în timp ce printre fete, acest indice era de 5%.

Cu toate acestea, numărul copiilor care suferă de suprapoderabilitate este în creștere. Datele Centrului Naţional de Management în Sănătate arată că anul trecut au fost înregistrate 3800 de cazuri de obezitate în rândul copiilor - cu 260 mai mult decât în 2015. 

Studiul realizat de Organizația Mondială a Sănătății a arătat că la acest capitol, Malta este ţara cu cel mai ridicat procent din Europa. Acolo 11 la sută dintre fete sunt obeze. Iar cea mai mare rată de supraponderabilitate printre băieţi este înregistrată în Grecia, unde acest indice se ridică la 17%. 

La nivel mondial, lidere după numărul copiilor obezi sunt Polinezia şi Micronezia, urmate de ţări cu venituri mari precum SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Irlanda și Marea Britanie.

Potrivit autorilor studiului, numărul copiilor cu greutate în exces a crescut de 10 ori în ultimii 40 de ani. Acest fenomen este stabil în țările cu venituri mici și mijlocii. Specialiştii explică această tendinţă îngrijorătoare prin impactul politicilor de marketing din industria alimentară, ce au ca efect costuri ridicate la alimentele nutritive.

 

Foto simbol: Bigstock

Adaugă comentariu